За да си стои косата ви на главата

За да си стои косата ви на главата
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Косопадът е ужас за много жени, лошото обаче е, че не сме застраховани срещу него.

Ако усетите прекалено много косми да падат от главата ви, не чакайте проблемът да се задълбочи и да видите голи петна по главата си.

В повечето случай косопадът се дължи на стрес или на липса на витамини. Замислете се дали в последните месеци сте били особено напрегнати на работа или нещо ви е притеснявало сериозно, както и дали в менюто ви присъстват достатъчно плодове и зеленчуци.

Боледуване и прием на лекарства също могат да се отразят зле на косата ви. Особено притеснително е да видите сутрин на възглавницата си кичури коса. Това означава че имате сериозен проблем. Изтощителните диети също могат да направят косата ви слаба и рядка, така че много внимавайте какво включва хранителният ви режим.

Неподходяща козметика или такава с изминал срок на годност може да причини обриви по скалпа и да увреди фоликулите на косъма.

Ако косопадът ви притеснява, е добре веднага да посетите специалист, но не фризьорката в любимия ви салон, а медицинско лице. Косопадът е просто симптом на нещо по-сериозно, затова не го подценявайте.

Все пак ампули с витамин В оказват особено благотворно влияние. Може да си ги набавите от аптеката и да ги втривате в скалпа след къпане.

Масово обаче жените подценяват вредното влияние на пресите и машите за коса, както и различните стилизиращи продукти.

Много дами не могат да излязат навън без да си изправят косата с преса или сешоар. Често дори не слагат защитна вакса или кристали преди да се захванат с прическата си. За така наречените вафлички в косата, които увреждат косъма още от самото му подаване над скалпа, дори не заслужава да се споменава. Освен че са крайно вредни, много отдавна спряха да са модерни! Има далеч по-щадящи косата и външния вид способи да се постигне обем.

Ползването на преси за коса, както и ежедневно издухване със сешоар увреждат сериозно косъма и могат да причинят косопад. Използвайте специални козметични препарати за защита от слънце, студ и преса, а ако косопадът вече е факт, ползвайте само сешоар 2-3 пъти в седмицата и потърсете медицинска помощ. Има редица професионални козметични продукти за подобряване състоянието на косата, както и специализирана козметика.

Блондинките от своя страна трябва да удвоят грижите за косата си. Тя трябва да се подстригва редовно, заради изгорелите краища, да й се нанася специална маска (така наречените индигови, заради цвета на консистенцията) и да не прекаляват с изправянето и къдренето чрез преса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти