За да се събудим красиви

За да се събудим красиви
Снимка: netinfo

Всяка жена знае, че сънят е основен неин съюзник в борбата с бръчките и уморения вид.

Докато спим, клетките на кожата работят активно, като се опитват да възстановят всички поражения, нанесени на кожата през деня. Ето и няколко съвета, за да се събудите красиви.

Повечко сън
Недоспиването причинява стрес, депресия, прозявки през целия ден, подпухнали очи и тъмни кръгове. Добре е вечер да си лягате навреме. От вечерта до четири сутринта в кожата се произвежда активно хормона мелатонин, който е активен борец със стреса и свободните радикали. Колкото по-рано застъпи на смяна, толкова по-добре за кожата.

София Лорен и Коко Шанел са част от прочутите дами, които препоръчват на жените да си лягат по-рано, винаги щом имат възможност.

Без акне
Ако имате проблеми с кожата, може за през нощта да направите следното - точково нанесете на добре почистена кожа средство против пъпки, а после върху цялото лице - овлажняващ крем. Задължително е преди лягане кожата ви да е старателно почистена и да няма капка грим по нея. Въпреки това, самостоятелно лечение не се препоръчва, защото средствата е необходимо да са предписани от дерматолог, а често може да бъркате и самия начин на лечение.

Маска за лице
За да изглежда кожата на лицето красива сутрин, преди сън направете маска. Особено хубави са почистващите, лифтинг маски и тези против подпухване - те стимулират кръвообращението и извежда излишните течности от организма.

Релакс на макс
Вземете вана с морска сол или с екстракт от морски водорасли. Това ще ви помогне да се отървете от натрупаните през деня шлаки и стрес. Веднага след ваната нанесете антицелулитно средство. През нощта активните компоненти на крема активизират липазата - фермент, който отговаря за изгарянето на мазнините.

Грижа през нощта
Когато става въпрос за грижа за кожата, безпогрешен вариант е хидратиращият крем. Влагата изпълва клетките, укрепва ги, скрива бръчките и повишава тонуса на кожата. Но и най-качествените дневни овлажняващи средства не бива да се използват за през нощта. Дневният крем защитава - нощният възстановява. Не случайно той има по-плътна текстура за сметка на наситения с витамини и микроелементи състав.

Какво да не правим
Преди лягане вечер не трябва да нанасяме прекалено дебел слой нощен крем. Правилото колкото повече, толкова по-добре не важи по отношение на него. Плътната текстура се превръща в маска, кожата не може да диша, и се нарушава нормалната терморегулация. За да действа оптимално, нанесете нощния крем половин час преди лягане на почистена кожа и след пет минути обезателно попийте със салфетка.

Не прекалявайте с водата вечер. Късният прием на течности, даже вода, може да провокира подпухване на сутринта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти