Създадено за Garnier

Витамин C – защо задължително трябва да го добавите в грижата за кожата?

a
Снимка: Garnier

Има две неща, които са есенциални в грижата за кожата, за да бъде тя красива и здрава – хидратация и слънцезащита. Имате ли тях – имате всичко. Много проблеми с кожата възникват именно от липсата на достатъчно овлажняващи продукти в ежедневната рутина за красота. Липсата на хидратация на практика е основен „виновник“ за много проблеми – бръчици, сухота, пъпки, повяхнал тен и още много други неприятни последствия.

Всяка кожа се нуждае от овлажняване независимо дали е суха, чувствителна или мазна. И, както съществува всеобщата заблуда, че ако използваме слънцезащита с висок фактор няма да хванем тен, така и много хора със склонна към омазняване кожа прибягват към продукти, които изсушават кожата и тя става вяла и дехидратирана. Представете си го така – за да сте здрави и да имате тонус, винаги ще получавате един и същи съвет – пийте повече вода. Така е и с кожата – не бива да я лишавате от дневната ѝ доза здраве. А какво става, ако добавим и витамини? Ще ви кажем – летен коктейл за сияние с цвят на портокал.

Повечето от нас са запознати колко е важен Витамин C за имунната ни система. Но знаете ли, че ценният витамин прави чудеса и „отвън“? Витамин С става все по-известна и обичана съставка в продуктите грижа за кожата, като култът към нея започва с навлизането на пазара на корейската козметика. В момента витаминът се слави  като една от най-добрите съставки против стареене и е ключ към поддържането на гладък, равномерен и блестящ тен.

a
Снимка: Garnier

Въпреки, че навярно си набавяте известно количество Витамин С – дали чрез храна или чрез добавки, това не ви дава гаранция, че приемът е достатъчен за най-големия орган – кожата. Точно поради тази причина използването на серуми и други продукти за локално приложение е най-прекият начин да извлечете тези ползи. Освен мощен антиоксидант, Витамин С спомага за избистряне и озаряване на тена, насърчава производството на колаген за по-плътна и младолика кожа, намалява хиперпигментацията и появата на фини линии и бръчки.Една от любимите ни ползи е, че редуцира тъмните кръгове под очите и прави погледа по-блестящ. Имайки предвид, че идва лято, което предразполага към слънчеви бани, е хубаво да знаете, че Витамин С спомага и при борбата с изгаряне, а съчетан със слънцезащита, предпазва и от вредното влияние на UV лъчите.

Убедихме ли ви колко страхотен е всъщност  Витамин С? За да ви улесним, изготвихме един пълен ритуал за кожата, който нарекохме „Летен коктейл за хидратация с витамини“.

Почистване на кожата

Спорт, събития, плаж, разходки…всички тези прекрасни летни занимания не се отразяват добре на кожата и тя трябва старателно да се почисти като първа (и най-важна!) стъпка в грижата. Един от любимите ни продукти в тази стъпка е мицеларната вода, защото в същността си тя е както почистващ продукт, така и грижа за кожата.

a
Снимка: Garnier

Обогатената с Витамин C, нова мицеларна вода на Garnier е толкова свежа, че ни иде да я изпием като лимонада, а за кожата ни тя е като оазис сред пустинята - възстановява енергията на кожата без блясък и е обогатена с екстракт от лимон. Благодарение на мицелите и витамина в състава си, тя не само почиства – при това с едно движение, а и придава блясък на кожата.

Маска за лице

Много хора неглижират маските за лице в грижата и ги оставят малко настрани като често минават и седмици, без да ги ползват. Маската всъщност е изключително важна стъпка в грижата. Тази на Garnier е много подходяща, защото е практична и има дълбоко хидратиращ ефект, който веднага ще усетите, след като стоите с нея 15 минути, а на пипане кожата ви ще е много мека и еластична. Маската видимо ревитализира тена – като фреш на плажа.

Серум

Серумите са обогатени с мощни съставки и спомагат за третиране на определени проблеми. Накратко – без тях не може. За основна съставка в коктейла си „поръчахме“ серума с Витамин C на Garnier, който е съдържа още ниацинамид и салицилова киселина.

a
Снимка: Garnier

Всички тези съставки са добре познати и с широко приложение в грижата, така че може да си представите как действат заедно. Формулата е направена така, че да се бори с тъмните петна, без да утежнява или омазнява кожата. Освен това, серумът на Garnier кара тена да изглежда по-свеж и сияен, има антиейдж ефект и е ефективен в борбата с акнето.

Крем за лице

Стигнахме и до финалната част на задължителните съставки в менюто за грижа, а именно – кремът. И тъй като е лято, той трябва да е с много лека формула, като е препоръчително тя да е гелообразна, за да може кожата да е овлажнена достатъчно, без това да тежи или да запушва порите. Идеален за целта е гел-кремът на Garnier, който бързо попива и придава моментален блясък на лицето, а след 4 седмици* (*По данни на Garnier) редовна употреба кожата се усеща много по-свежа и изглежда сякаш туко що сте станали късно в неделя след сладък и заслужен сън – толкова са намалени следите от умора по лицето.

a
Снимка: Garnier

Не знаем за вас, но ние вече се размечтахме за лятото, слънчевите лъчи и коктейлите с много лед. А, за да се сбъдне мечтата и на вашата кожа, дайте ѝ всичко, от което се нуждае – нейната дневна доза Vitamin C от Garnier!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти