В търсене на прохлада

Силата на океана е събрана във възстановяващ аромат за тяло, наситен с отрицателни йони
Снимка: Bioterm

Кристина Гочева

В свежестта на водата откриваме спасение, когато живачната скала се покачи и летните горещини все по-често ни карат да виждаме оазис в маранята на градската жега.

Аналогично на нашите видения се появяват освежаващи парфюмни води, които ни приканват да се гмурнем в дълбините на нежната плодово-флорална прохлада или събират силата на океана в аромат за тяло, наситен с отрицателни йони и оставящ хладно хидратиращо докосване върху кожата, точно като ревитализиращият спрей за тяло Eau Оceane от Biotherm.

Колкото и странно да звучи, въпреки определението "отрицателни", тези йони са като глътка свеж въздух с положителен заряд и ни карат да се чувстваме добре в собствената си кожа.

Онова опияняващо усещане за лекота, което крайбрежието ни дава с всяка разбиваща се в брега вълна, точно в момента, когато силата на водата изпраща във въздуха хиляди негативно заредени йони - микроскопични електрически заредени частици.

И за да стане картината съвсем ясна, обезателно трябва да добавя уточнението, че ежедневната работна среда с характерните си компоненти - компютри, климатици и друга техника, изпълват въздуха с положителни йони, които противно на името си не носят нищо добро.

Положителната страна на отрицателните йони е констатирана от биолозите на "Биотерм" (Biotherm) при изследването на 294 минерални извора в 24 страни с преобладаващо присъствие на отрицателно зареден йон – карбонатен анион, който стимулира клетъчното производство и регенерирането на кожата.

Водата, извираща от дълбините на морето, е много богата на калций, магнезий,  калий и минерали като манган, силиций и цинк. На 22 метра под морското равнище между розовите гранитни скали на Бретан, силните течения насищат водата с кислород и непрекъснато я обновяват.

За любителите на класическата парфюмерия Thierry Mugler сътворяват Alien Aqua Chic Eau de Toilettе.
 


 


Новата версия на Alien за топлия сезон носи сърцевина с дъх на растителната вода от джинджифил, която дарява енергизираща наслада на сетивата.

Ароматното бижу Aqua Oriens от Van Cleef&Arpels комбинира свежестта на лимон и круша с деликатна сърцевина от портокалов цвят и мед, и пленяваща амброва основа.

През 1996 г. любовта на Джорджо Армани към Средиземноморието и вдъхновението от скалистия пейзаж на Пантелерия, ражда ароматната класика за мъже Acqua di Gio.

Неустоимата комбинация от солени морски акценти, искрящи цитрусови нотки, мускус и кедър, днес заживява нов живот в по- наситена интерпретация - Acqua di Gio Essenza.

Есенцията  на радостта  - Acqua di Gioia Essenza омайва дамите със свежа мента, лимонов цвят, розов пипер, жасмин абсолют и база от кашмирено дърво.

 

 

Цветно-акватичната парфюмна вода Eternity Aqua Calvin Klein e като хапка сочна ябълка, чиято свежест е подсилена с букет бели цветя и мускус.
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти