В кои страни жените носят най-високите токчета

Гледам на нещата отвисоко
Снимка: Thinkstock

Нови данни разкриват кои европейки се разхождат на най-високи токчета. Лидерството в подредбата заема Великобритания, като средната височина на тока там е 8,5 см.

Това се дължи и на факта, че жените на Острова са едни от най-ниските на Стария континент, защото резултатите показват, че преобладаващият ръст на дамите е 163 см.

Второто място в класацията е отредено за Испания, където дамите редовно се качват на 8-сантиметров ток, а датчанките, които са трети в списъка, предпочитат височината му да е 7,5 см. Средният ръст на испанките достига 164 см.

В първата петица влизат още Германия и Франция, а болшинството от германките носят обувки на 7-сантиметрови токчета (като ръстът на жените там масово е над 168 см).

Французойките пък се чувстват по-комфортно, когато токът не надвишава 6 см.

Суетата обаче има и своите болезнени последствия, защото 65% от британките постоянно се оплакват от неудобните си обувки.

Психолозите споделят, че високият ток придава допълнителна увереност и атрактивност на жените и ги кара да се възприемат като по-успешни, така че в случая поговорката "Трай бабо за хубост" важи в пълна сила.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти