Училище за гримьори развива професията на световно ниво

Училище за гримьори развива професията на световно ниво
Снимка: Пламен Колев

Първото по рода си у нас училище за гримьори официално бе открито с изискан коктейл-презентация.

Под формата на интервю тв водещата на "Отблизо" по БНТ1 Мария Андонова, разкри основните идеи на начинанието на топ гримьорът Диана Стоенчева.

Инициативата подкрепи и носителката на титлата "Мис България 2015" Марина Войкова.

Красавицата, която тази година завоюва и световната титла "Мис Планет 2016" бе модел за грим на събитието.

В демонстрацията участваха още и моделите: Гергана Тенева и Ивелина Михайлова.

Диана Стоенчева, която има зад гърба си успешна кариера във Великобритания, отваря The Makeup School Sofia, за да предложи най-високия стандарт на обучение в страната ни, подплатено с международно признат сертификат от IMA London.

Това е компания, която вече повече от 20 години е гаранция за качество в обучението на гримьорското изкуство, съобщава New Lance Communications.

"Всеобщо мнение е, че има дефицит на професионално обучени гримьори в България. Затова мисията на училището е тази професия да заеме своето достойно място в бюти идустрията у нас, както е в Европа и голяма част от света. По този начин и българските гримьори, ще имат самочувствието и възможността да  бъдат признати в световен мащаб.

Да се реализират успешно, както в страната, така и на международно ниво", представи идеята на проекта си Диана Стоенчева. "Искам да предам моят опит и умения и да обуча професионални гримьори, които да са конкурентно способни на световно ниво", категорична е специалистката.

Цената на курсовете на училището за страната ни е най-ниска в сравнение с останалите центрове на обучение, които предлагат IMA сертификат.

"В училището в Англия ,където преподавам интереса е огромен и 100% от завършилите се реализират като гримьор- консултанти за популярни марки грим, в салони за красота, фотографски студия, гримьори на свободна практика, в телевизията, киното, модните среди", обясни още топ гримьорът Стоенчева.

Гримът е толкова важен за една модерна жена колкото е прическата и маникюра, категорична е Диана. Затова всеки салон за красота би трябвало да има професионален гримьор.

"Мис България" Марина Войкова пък сподели пред гостите, че в ежедневието предпочита лек грим, защото покрай многото си модни изяви макияжът върху кожата й идва в повече. Тя разкри, че се придържа към тенденцията на световния подиум в момента - възможно най-семпъл грим. "Нямам проблем с по-тъмните червила, с удоволствие ги нося. Преминала съм през всякакви цветове", разказа още на презентацията Войкова.

Тhe Makeup School ще предлага и индивидуални уроци за дами желаещи да се научат как да се гримират сами у дома.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти