Училище за гримьори отваря врати у нас

Училище за гримьори отваря врати у нас
Снимка: Георги Малев

Първото по рода си училище за гримьори отваря врати у нас от септември. С това начинание се е заела топ гримьорката Диана Стоенчева.

29-годишната дама има богат опит в make up изкуството зад граница, като досега тя е работила главно в Англия, където е и завършила престижната London School of Makeup с дипломи за Beauty, TV и Media грим със специализация в Дубай. Богатият си опит и професионализъм тя е готова да предаде и на млади таланти, които искат да се развиват в професията. 

За да представи училището си за гримьори, Диана засне фотосесия в процес на работа. Моделите, които се включиха в проекта са носителката на титлата "Мис Вселена България 2012" Жана Янева и финалистката от риалити формата "Мис България 2013" Ашли Кейн. Кадрите са реализирани в студиото на учебното заведение.

„Реших да отворя The Makeup School в България, тъй като в страната ни няма училище, което да предоставя на студентите си международно признато ниво и система на обучение, което дава възможност за истинска кариера в гриморското изкуство“, казва за начинанието си Стоенчева.

Идеята за училището й хрумнала по време на еднодневните грим семинари, които организира в Пловдив и София. „Доста от момичетата ме питаха дали организирам професионални курсове и видях че и у нас имаме нужда от професионално училище за гримьори на световно ниво“, обобщава идеята си нашенката.

„Професията гримьор е все по-актуална и търсена и аз искам да предложа тънкостите на тази професия, подплатени със световно признат сертификат. Правя го по аналог на училищата в Лондон и Дубай в които съм се обучавала и преподавала. Обучението преминава по програмата на IMA (International Makeup Accosiation) - Международна Асоциация по грим, която има училища в Лондон, Бирмингам, Дубай, Москва, Гърция, Испания, скоро и в Нова Зеландия и Китай. Родните студенти, които се запишат в The Makeup School ще имат възможността да полагат изпита си пред преподаватели от IMA, Лондон. При успешно взет изпит се издава сертификат от престижната организация.

За петте си години стаж в макияжа Диана Стоенчева може да се похвали с не малко успехи, за които някои гримьори мечтаят цял живот. Българката е имала възможността да бъде един от топ гримьорите на Седмицата на модата в Лондон (London Fashion Week), работила е също така за Amanda Wakeley Bridal Show и десетки тв реклами и предавания, сред които рейтинговото Place In The Sun. Стоенчева е гримьор и по кампании на бранда Armani Exchange, нейн грим е красял и корицата на много английски списания, сред които Style Birmingham. Неотдавна пък я канят да подготви макияжа за участничките в актуалния Britains Next Top Model.

Творческата й дейност се изразява и в работата й с популярни личности, сред които са имената на Шерил Коул от женската формация Girls Aloud, носителката на титлата „Мис Англия“ Даниел Лойд, която също така е една от футболните съпруги в Обединеното Кралство и риалити звезда. Талантливата ни гримьорка е работила и с рок бандата The Vamps, която има над 3 милиона последователи в Twitter.

Амбициозната дама се занимава професионално с грим от 5 години. Обучава бъдещи гримьори в Дубай през последните 3 години, както и в школата Birmingham and London.

Работила е също така и с благотворителни организации, където преподава уроци по грим за раково болни жени. „Силно вярвам , че каквато и професия да упражняваш, винаги има начин да даваш на обществото и на хората около теб, а не само да взимаш. Вярвам, че грима дава свобода и сила и всяка модерна жена би трябвало да знае как да го използва“, казва Диана Стоенчева.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти