Тъмните петна под мишниците

Тъмните петна под мишниците
Снимка: Thinkstock

Тъмната кожа в областта на подмишниците в повечето случай сe дължи на ползване на някои козметични продукти като сухи дезодоранти, но може да става въпрос и за здравословен проблем. От Kozmetikata.com дават няколко решения на неприятния проблем. 

Дали не са хормони?
Тъмните петна под мишниците са пигментни петна. При някои дами такива се появяват и по вътрешната страна на бедрата. Тези петна са характерни за бременни, родилки и жени с хормонални изменения, както и за по-пълни дами.

Причина при по пълничките може да бъде и триенето на кожата в проблемните участъци.

Тя изтънява, реагира с потта и цвета ѝ се променя.

Ако петната под мишниците не се махнат след ексфолиране или минаване с гъба за баня, се консултирайте с личния ви лекар, той ще прецени състоянието ви и ще ви насочи към дерматолог или ендокринолог.

Смяна на дезодоранта
Дезодорантите и някои парфюми често предизвикват поява на тъмни петна. Сухите дезодоранти създават невидим филм, целта на който е да блокира потенето, като запуши порите. Този фин пласт в резултат на търкането на кожата, потта, и праха се зацапва и седи като тъмно петно. Той, макар и не особено лесно, се премахва с по-груба гъба или ексфолиант.

Ако това се случи и на вас, сменете дезодоранта с флакон под налягане. Там риск също съществува, особено, когато ходите на плаж, защото кожата може да бъде раздразнена от състава на дезодоранта или той да реагира неблагоприятно в комбинация със слънчевите лъчи.

Внимателно с обезкосмяването
Епилацията с лентички и кола маска, освен косъмчетата, премахва и пласт от горния слой на кожата. Когато веднага след епилация се покажем на слънце, кожата е по-чувствителна и бързо потъмнява. Този ефект може да се получи и при бръсненето. То е причина за загрубяването на гория слой на кожата и за промяната на пигментацията му.

Нежна ексфолиация
След като установим, че проблемът с петната под мишниците не е здравословен, а козметичен, един от най-добрите начини за отстраняването му е ексфолиацията. 

Ексфолирайте проблемните зони веднъж седмично, като използвате скраб с лека абразивност, тъй като кожата под мишниците е мека и чувствителна. Можете да ползвате и продукти, съдържащи млечна киселина.

Ако пък нямате ексфолиант вкъщи, обърнете се към наличното в кухненския шкаф. Работа ще ви свърши содата за хляб. Поставете я върху кисе или гъба и с лек натиск и кръгови движения обтрийте проблемните зони.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти