Как червилото да стои по-дълго върху устните ни

Цветът се запазва от сутрин до вечер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ефектът на ''бързо изяденото'' червило може да отиде в историята, ако спазвате указанията на белгиецът Питър Филипс, който е творчески директор на гримьорската линия в модна къща ''Шанел'' (Chanel).

* Дълготрайните червила лесно могат да изсушат вашите устни. Затова Филипс съветва да ги избягваме, а на тяхно място да поставяме перлени цветове, защото сияещият им пигмент не е с влажна и кремообразна структура, което ги прави и по-дълготрайни.

* Използвайте по-ярки нюанси на червилото, защото в тях има повече пигмент, който ще съхрани цвета на устните ви по-продължително време в сравнение с бледите тонове.

* Знайте, че червилото ''обича'' да бъде нанасяно на добре почистени устни. Така че изтрийте добре повърхността им с влажна хавлиена кърпа, нанесете балсам за устни, изчакайте да попие и след това действайте с червилото.

* Моливът за устни също придава допълнителна плътност на червилото и го прави по-издръжливо. Само изберете такъв цвят, който съвпада с този на червилото, за да не се превърнете в гротескна картина от зората на поп-фолка. Ако пък червилото ви е прекалено тъмно, използвайте молив, който е един тон по-светъл.

* Не нанасяйте червилото с четка, защото така се губи от плътността му.

* Малко пудра никога не е излишна. Повечето жени си мислят, че тя ще изсуши устните им. Ако сложите по-скромно количество, няма да имате този проблем. Затворете устни и се усмихнете, а след това нежно разнесете тънък слой пудра чрез мека четка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти