Създадено за Garnier

Тренд на Лято 2023: блясък и още блясък. Вижте как да го постигнете!

Тренд на Лято 2023: блясък и още блясък. Вижте как да го постигнете!
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Една дама е напълно наясно с тенденциите в красотата. Това лято, а и изобщо напоследък, матовата, покрита с три пласта грим кожа, слиза от пиедестала, за да направи място на хитовия тренд – здравословен блясък.

Добре де, но сиянието не кара ли несъвършенствата да изпъкват още повече? Това е едно от най-често срещаните притеснения на дамите, но ви уверяваме, че е съвсем неоснователно.

Тежкият грим не само, че не успява да прикрие всичко, но дори и най-качествените продукти, използвани многократно, водят до запушване на порите и замърсяване, особено ако не сте много последователни в рутината. Затова хибридните продукти, които съчетават полезни свойства на повече от един продукт, стават все по-популярни. Когато имаш страхотна кожа, дори не ти трябва грим – блясъкът идва отвътре и всеки може да го види.

Това лято се оставете да бъдете целувани многократно от слънцето, но без да страдате от негативното му влияние, което причинява преждевременно стареене и тъмни петна. Как ще се случи това? С помощта на безценния витамин C, разбира се!

Никога не подценявайте хидратацията.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Дамите се притесняват, че през лятото кожата отделя повече себум и това я кара да лъщи повече, отколкото биха искали. Често срещан мит е, че жените не използват хидратиращи продукти, за да не се омазнява кожата си допълнително. Не правете тази грешка - истината е, че тайната формула за супер кожа през лятото е лека грижа и слънцезащита. Абсолютно нищо повече не ви трябва.

Блясък, не лъщене!

Блясъкът може да се постигне с много неща – щастливи моменти, правилно хранене, спортуване и т.н. Но що се отнася до кожата, има един буустер, който ние обожаваме и никога не оставаме без него – витамин С. Известен още като аскорбинова киселина, той е водоразтворимо хранително вещество, което играе важна роля за поддържането на организма и кожата ви здрави.

c
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Невероятният антиоксидант има много предимства, сред които увеличаване на производството на колаген, намаляване появата на тъмни петна, зачервявания и преждевременно стареене. Освен това, витамин С предпазва от увреждане от слънцето, подпомага заздравяването на рани и поддържа кожата хидратирана.

Проучването показва*, че когато става въпрос за здрава кожа, локалното приложение на витамин С е значително по-ефективно. Не е изненадващо, че този мощен антиоксидант се среща често в почистващите продукти за лице, серумите, маслата и хидратиращите кремове.

Недостиг на витамин C?

Съществуват много признаци и симптоми на недостиг, повечето от които са свързани с нарушения в производството на колаген или с недостатъчна консумация на антиоксиданти. Някои от най-ранните признаци на недостиг включват умора и сивкав тен. С напредването на дефицита на този антиоксидант дори имунната система може да пострада. Изводът? Не го подценявайте и се старайте винаги да си го набавяте – както вътрешно, така и за кожата.

Рецепта за блясък

След като се уверихме, че блясъкът е ключов, е време да разбулим и тайната как се постига бързо, лесно и с дълготраен ефект. В Garnier Vitamin С* серум-крем за сияйна кожа със SPF25 ние открихме абсолютния must-have продукт за това лято с коктейл от ползи за кожата ни.

d
Снимка: Garnier

Кремът е 2в1, защото съчетава мощното действие на серум с хидратацията на крем, обогатен е с витамин С и екстракт от лимон, известен със своите озаряващи свойства. Обожаваме не само сиянието, което придава на лицето, а и това, че се бори с тъмните петна и признаците на умора.

 Разбира се, независимо какъв е сезонът, грижата за кожата е от първостепенно значение, но лятото са особено коварни петънцата, които слънцето може да остави върха кожата, ако обичаме да се излагаме на пряката му светлина често и по много.

d
Снимка: Garnier

За щастие, кремът за лице 2в1 на Garnier е със защита SPF 25! Какво по-хубаво от това да съчетаваме блясъкът с грижата? Само с една стъпка, кожата ни е защитена, хидратирана, озарена, а тенът ни е сияен. Задължителният продукт на грижа това лято е повече от обещаващ помощник в рутината, но ако сте максималисти и искате всичко и го искате на момента, включете в бюти рутината си и мицеларната вода с витамин C от Garnier, която почиства само с едно движение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти