Топлите цветове на зимата - как да съчетаем дрехите си за студените месеци, като избягваме класическото черно

колаж
Снимка: Pinterest

Росица Костадинова

Забелязала съм - наближи ли зимата, изкарам ли дрехите си за по-студените дни, в гардероба ми се озовава една изкусна феерия на черно, сиво, тъмнозелено и тъмнокафяво. 

Всяка година си мисля как хем тъмните цветове са идеални за този сезон, хем вече ми е искрено писнало да съм госпожа "50 нюанса черно" в продължение на 4 месеца. Тази сутрин взех съвсем съзнателното решение просто да разчупя тази порочна практика и да отделя малко повече време, за да се облека с нещо цветно и стилно. И, разбира се най-важната част, да ми бъде комфортно и топло. 

Да, първият сняг е факт и вече все по-често можем да видим по улиците тълпи от мъже и жени, които сякаш се сливат. Цветовете на палата и ботушите им сякаш дори не преливат. 

Забелязали ли сте, че в родните магазини дори, стане ли октомври - почти няма обувки, които да са в различен цвят от черното. 

Докато се разхождах в един от големите молове в града тази събота, силно обезпокоена, че и тази зима ще се наложи да заложа на класически покупки в класически тъмни цветове, взех решение, че трябва да намеря начин да съчетавам дрехите си по начин, който да стопля окото и тялото.

Затова днес, когато избирах тоалета си за работа (и евентуално една чаша вино след работа с готините си колежки), заложих на следното:

колаж
Снимка: Pinterest

► червено палто

► чорапогащник 60 den - цвят горчица

► кафяви чизми 

► белова пола с висока талия

► пуловер цвят горчица 

► кафява мини чанта 

Вижте в нашата галерия ТУК няколко вдъхновения, които избрах за вас.

Дами, нека не захвърляме тъмните дрехи от гардероба си. Все пак класиката е такава с причина.

Но нека този сезон да разчупим малко стереотипите (по-скоро своите, отколкото чуждите) и да изживеем една цветна зима! >>>

мода галерия
Снимка: Pinterest

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент