Том Форд: "Моята мода не е изкуство"

Том Форд пристига за официалното откриване на собствения му битик в Бевърли Хилс през февруари 2011 г.
Снимка: Getty/Guliver

Американският моден дизайнер Том Форд не смята, че неговата мода е изкуство.

"Зад моите дрехи стоят много творчески усилия, но не ги възприемам като изкуство", заяви той в интервю за медиите, дадено в Ню Йорк.

50-годишният Форд, който направи дебют в киното през 2009 г., режисирайки лентата "A Single Man", допълва, че винаги е държал тоалетите му да са преди всичко функционални, а не експериментаторски и авангардни.

"Обичам да измислям модели, но за мен изчистеният силует е на първо място, затова не очаквайте да видите моя дреха с насложени материи, които излизат до безкрайност една след друга по подобие на комплект матрьошки", споделя мнението си дизайнерът.

Том разкрива, че ако не е била модата, той най-вероятно е щял да стане пластичен хирург.

"В пластичната хирургия ми харесва архитектурната мисъл, при която трябва да избереш как хармонично да моделираш едно тяло или лице, но все пак не съм "за" мъжете да се подлагат на такива интервенции, освен ако не е крайно наложително", завършва бившият творчески директор на модна къща "Гучи" ("Gucci").

* Том е роден на 27 август 1961 г. в град Остин, щата Тексас, и е човекът, който отново връща славата на прочутия италиански бранд "Гучи" ("Gucci"). Форд е назначен за негов творчески директор от 1994 г. до 2004 г., когато напуска лейбъла по собствено желание. Така само за пет години (в периода 1999-2004) общата сума, на която се оценява модната империя от Ботуша нараства от 4,3 млрд. долара на 10 млрд. долара.

Талантливият тексасец основава собствен бранд през 2005 г., но явно модната сцена му отеснява, защото през 2009 г. той направи и своя дебют в киното с лентата "A Single Man", в която Форд застана зад камерата като режисьор на продукцията. Във филма главните роли бяха поверени на миналогодишния носител на "Оскар" Колин Фърт и Джулиан Мур
.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти