Съвпад на светове

Графични бродерии с вариации в черно, бяло и среднощно синьо
Снимка: Getty/Images

Кристина Гочева

Вижте повече от колекцията на Маккартни тук

След Ню Йорк, Лондон и Милано, Париж е последната спирка в Седмиците на модата за сезон есен-зима 2012-2013.

Освен, че събра куп звезди на първия ред, колекцията на Стела Маккартни демонстрира пресечната точка на красивото с функционалното. Това определено беше "носим” прочит на модата за следващата есен и зима, съобразен с изискванията на ежедневната реалност.

Брит романтиката на Маккартни облича настроението си в студеното време с уютни плетки и удобен туид. Не се притеснява от небрежната момчешка елегантност на широките панталоните с ниска талия и в същото време от женствената плетена рокля със силует "пясъчен часовник“.

Обединяващ момент в ревюто са елементите върху повърхността на моделите. Графични бродерии с вариации в черно, бяло и среднощно синьо.

Изобилие от консервативни цветове като черно, нюанси на кафяво, бежово и сиво, са умело разиграни с бяло, синьо и неочаквано смела фуксия. Комбинации от костюми с поли и панталони, палта, рокли с различни дължини и линии, асиметрични якета, чанти плик и характерни спортно елегантни обувки с бяла подметка, които дори самата Стела носеше като продължение на сюжетната линия от ревюто .

Маккартни не твори само по-собствената си колекци този сезон. Нейната работа по екипите за Олимпийските игри се превърна в прецедент, защото за първи път дизайнер от висшата мода ще създаде спортни екипи. Британката беше избрана за творчески директор на Адидас (Adidas) за Олимпийските игри в Лондон това лято.

Как тази атлетична посока повлия на собствената й колекция? Най-осезателно в късите момичешки рокли с волани, с които приключи дефилето. Плавни извивки и ергономично разположени колажи от стреч, взаимствани от триката на атлетите бяха в хармонична връзка с британската емблема – туида. Понякога светове не се сблъскат, а просто съвпадат – при това красиво.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти