Съвети за къдрокоски

Съвети за къдрокоски
Снимка: sxc.hu

Лилия Огнянова

Много често жените, надарени с къдрава коса, никак не се радват на къдриците и си мечтаят да са с права коса. Както се казва, всеки иска това, което си няма.

Ето няколко съвета за къдрокоските, ако искат да имат здрава и хубава коса.

Подхранване
Често къдравата коса е суха и непокорна. Нужно е ползването на балсам при всяко миене, за да се запази еластичността на косъма и да бъдат къдриците по-лесни за разресване.

Внимателно с изправянето
Ако много държите да се видите с права като праз коса, внимавайте да не повредите косъма. Силно къдравите коси се поддават по-трудно на изправяне. Най-добре ще е да се доверите на професионалист, а ако го правите в домашни условия (с преса или сешоар), бъдете внимателни, за да не изгорите косите. Ползвайте задължително подходящи стилизиращи продукти и такива, които са специално създадени, за да пазят косъма по време на обработка с гореща преса или сешоар.

Без вакса
Естествените къдрици нямат нужда от силен фиксатор. Ако все пак държите, намачкайте косата си с пяна, но не ползвайте прекалено силно фиксиращи продукти, за да не натежат къдриците и косата ви да изглежда по-скоро сплъстена, отколкото красива.

Обем
Това, че косата ви е къдрава, не означава задължително, че има добър обем, може да ползвате продукти за обем в корените, но в никакъв случай така наречените "вафлички". На къдрава коса "вафлички" в корените не изглеждат никак добре.

Хладката вода
И за къдрава, и за права коса е препоръчително след миене да облеете с хладка вода. Това затваря люспите на косъма и косата изглежда гладка и блестяща. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент