Най-добрите и ефективни методи срещу целулит

Един от най-често срещаните проблеми при дамите е портокаловата кожа или иначе казано – целулитът.

Но той е нещо, за което трябва да мислим не само през топлите месеци, когато залагаме на повече поли, рокли и къси панталонки, а и през студените месеци, защото борбата с целулита следва да бъде постоянна, за да доведе до желания резултат, а именно – липсата му.

Първо, какво представлява целулитът – той се характеризира с неравномерно натрупване на мазнини, нарушения на кръвообращението и лимфообращението, и отслабен кожен тонус.

А от какво да се ограничим, за да не създаваме предпоставка за появата му, както и други трикове за справяне с проблемната кожа, ни показва новото видео от канала Natali's Beauty:

Храненето

Едно от важните неща е да изключим от менюто си някои храни, които спомагат образуването на целулил, и да наблегнем на други, които са „враг“ на портокаловата кожа.

Кажете „НЕ“ на колбасите, всякакви консервирани продукти, прекалено солените храни, захарта и сладкишите, чипса и алкохола.

Похапвайте повече броколи и карфиол, зеле и спанак, моркови и тиква, всякакви плодове,  кафяв ориз и пълнозърнест хляб.

Сух масаж

За превенция от образуването на целулит, а и за разбиването му, има една много интересна техника, наречена сух масаж.
Неговата цел е да стимулира лимфния дренаж и да подобри кръвообращението.

Същността на метода се състои в мекото сухо разтриване на кожата със специална четка, направена така, че да не напъва кожата.

Как се прави: Препоръчително е ежедневено, след баня, когато тялото е загряно, мускулите са отпуснати и не бързате за никъде. Започнете антицелулитното разтриване от глезените и постепенно се придвижвайте към бедрата и хълбоците.

Разтриването се прави с леки кръгообразни движения в рамките на 5-10 минути.

Снимка: Thinkstock

Масаж с мед

Масажът с мед също е сред най-ефективните методи срещу целулита.

Как се прави:

Покрийте проблемните зони с тънък слой мед. Поставете чистите си и сухи ръце върху кожата и ги отлепете с рязко движение. В началото е лесно да го направите, но след всяко следващо отлепяне става малко по-трудно. Масажът е леко болезнен, но много ефикасен. Трябва да е с продължителност 5-10 минути като за това време медът полепващ по ръцете ви трябва да е станал бял. След като приключите измийте остатъците от меда с топла вода и нанесете обичайния си лосион.

Снимка: Thinkstock

Масаж с кафе

Кофеинът има много благотворно действие върху борбата с целулита. Той засилва циркулацията на кръвта в определените зони и спомага за разграждането на мазнините под кожата.

За целта смесете малко смляно кафе с малко лосион за тяло. След това с получената смес започнете да натривате проблемните зони за около 1 минута. Ако можете оставете да подейства за още половин час. Когато приключите масажа измийте сместта с топла вода.

Снимка: Thinkstock

И разбира се - бъдете активни в ежедневието си, спортувайте редовно и ще се радвате на тонизирано и стегнато тяло с гладка кожа занапред.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти