Световно модно съединение

Тазгодишното издание на "Vogue Fashion’s Night Out" в Милано привлече като магнит безброй почитатели на модата от цял свят
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Инициативата "Vogue Fashion’s Night Out" на италианската модна библия "Вог" сякаш мина под надслов – "Модни маниаци от всички страни, обединявайте се!" и перифразата на призива, отправен от Карл Маркс, в случая е повече от уместна, защото освен да събира модния елит, проявата дава уникална възможност за среща на дизайнери и ключови фигури от модния бранш с широката публика.

През септември, за четвъртата си годишнина, към събитието в Италия, посветено на модата и пазаруването, се присъединяват деветнадесет страни, подкрепящи света на стила: 6 септември (Англия, Франция, САЩ, Германия, Испания, Русия, Мексико, Австралия и Корея), 7 септември (Китай, Индия, Русия и Германия), 8 септември (Тайван и Япония), 10 и 12 септември (Бразилия), 13 септември (Португалия, Турция, Холандия и Мексико), 20 и 25 септември (Гърция).

Главните улици на Милано се оживиха от модни редактори, стилисти, звезди, модели и обикновени жертви на модата, които взеха участие в наситена с инициативи програма от ексклузивни партита плюс ревюта и имаха възможност да се сдобият с лимитирани модели дрехи и аксесоари с колекционерска стойност и то на доста намалени цени.

По случай четвъртото издание на "Vogue Fashion’s Night Out" в Милано, канадските близнаци от "Dsquared2" Дийн и Дан Кейтън създадоха специална тениска. Тя е със "символичната" цена от 70 евро и се предлага само за една нощ в бутиците на бранда в Милaно и Париж.

Хумористичният почерк на известните братя и техните автографи са оставени върху материята с благородна цел. Набраните средства от продажбата на тази ограничена линия тишърти ще бъдат предоставени на пострадалите от земетресението през май в италианския регион Емилия-Романя.

Освен да подпомогне финансово един от най-продуктивните райони на Италия (особено когато става дума за мода), събраните пари ще подкрепят и работата по възстановяването на културното и архитектурно наследство, повредено или унищожено от природното бедствие.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент