Фокус-мокус и тениската се превърна в огърлица

Колие от тениска
Снимка: netinfo

Помните ли онези симпатични моменти от детските ви години, когато се събирахте накуп в някоя приятелка и дружно плетяхте гривни от мулине или пък майсторяхте бижута от тестo?

E, настана време отново да си припомните тези емоции, но днешната задача е да превърнете една тениска в гердан само и единствено под вещото ръководство на вашите собствени умения.

Може би най-трудната дилема в цялото начинание ще бъде с коя тениска от гардероба ви сте готови да се сбогувате, като задължителното условие тук е изкупителната жертва да бъде от чист памук, в по-голям размер и изгладено състояние.

Снабдете се още с шивашки триъгълник или по-дълга пластмасова линия, креда, макетен нож (който няма, да се обърне към услугите на добре наточена ножица) и нека домашният кръжок да започне сега.

Първа стъпка
Върху маса разстелете тениската, но под нея сложете солидно количество вестници или кашони, за да не се чудите как изведнъж повърхността на масата ви е придобила решетъчна структура.

След което с помощта на шивашкия триъгълник и кредата разграфете дрехата напречно на отстояния от 2 см и я разрежете на 10-15 части (примки). Освен това подгъвът на тениската не влиза в сметките ви, заради по-голямата му дебелина.

Втора стъпка
Всяка една от получените примки се опъва, за да може тъканта да се се накъдри, затова колкото по-фина е материята на тениската, толкова по-ефектно ще изглежда колието.

Трета стъпка
Накрая налагате примките една върху друга, усуквате ги под формата на осморка, леко опъвате и сте готови да се похвалите на близките си с новата придобивка.

Да, обаче, ако за зла участ тишъртът ви е с фабрични шевове отстрани, то при налагането на примките, гледайте частите с шевовете да са едни под други, и когато свиете гердана в осморка всички шевове ще се съберат заедно.

Тогава срязвате една допълнителна примка и я завивате около мястото с шевовете, за да ги скриете подобаващо. Стърчащите краища на примката се връзват и подпъхват в огърлицата от плат, като след това не ви остава друго освен да се поздравите за отличния резултат.

А ето и нагледно видео с отделните фази за направата на колието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти