Средната продължителност на живота ще е 120 години през 2050

Средната продължителност на живота ще е 120 години през 2050
Снимка: Jewel Skin Clinic

През изминалата седмица в х-л „Маринела София“ се проведе първото издание на FIRST AESTHETIC MEDIA FORUM с домакин Jewel Skin Clinic. Водещ на платформата беше очарователната Ирен Онтева.   

Клиниката е една от пионерите в областта на естетичната медицина в България и през май месец празнува 9-ти рожден ден.

През годините дерматолозите на Jewel Skin първи активно представят новостите от всички престижни световни конгреси, семинари и обучения. Сега цялата тази нова информация и опит ще бъдат систематизирани и поднасяни в рамките на форума.

Събитието ще се провежда два пъти в годината и ще представя най-актуалните практики и тенденции в една от най-динамично развиващите се сфери на медицината – естетичната. Гости лектори ще са водещи специалисти в областта на естетичната медицина.

Д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic презентира темата на първото издание на форума „Тенденции в антиейджинг медицината. Развенчаване на митове“.

Д-р Здравкова е завършила в Медицинския университет в София, специализирала е в Германия, с дългогодишен опит в сферата на фармацевтиката и дерматологията. Работила е за Баейр.

Сред гостите на форума бяха Есил Дюран, Теди Кацарова, тв водещите - Марияна Векилска и Ева Кикерезова, Венета Харизанова, Люси Иларионов и Ани Хуанг, Юлияна Дончева, моделът Стела Йорданова, Лили от реалити формата  „Биг Брадър“ и други.

По време на форума д-р Анелия Здравкова отбеляза, че иновациите отреждат все по-голяма роля на естетичната медицина по отношение на дълголетието, здравето и красотата.

Снимка: Jewel Skin Clinic

Перспективите на бъдещето водят и до безпрецедентни предизвикателства. Специалистите твърдят, че до 2050 г. продължителността на живота в развитите страни може да достигне 120 години, но засега тя намалява след навършване на 60 години. Наблюденията обаче сочат, че грижата за външния вид е важно за все по-възрастни мъже и жени.

Снимка: Jewel Skin Clinic

Остаряването по никакъв начин не е задължително да бъде придружено от неестетичен и нездравословен външен вид. Д-р Здравкова представи новата система NEXT HUMAN, която е решителен пробив в грижата за здравето и в постигането на добър външен вид. Д-р Маурисио де Майо, един от водещите специалисти в областта на естетичната медицина, е категоричен, че NEXT HUMAN ще помогне на следващото поколение да остарява по най-добрия и красив начин. 30-те години ще са началната точка, когато ще започва грижата за красивия външен вид. Целта е да се постигне позитивно остаряване и да се намалят отрицателните последствия, които прогресират във времето. Основна грижа на специалистите ще бъде да помогнат на пациентите да изглеждат по-млади без да са уморени, състарени и тъжни.

Снимка: Jewel Skin Clinic

Сред най-запомнящите се акценти на форума беше развенчаването на мита за любимите на всяка модерна жена, но ужасно неудобни високи токчета. Всяка жена има чифт обувки в гардероба си, които обожава, но се страхува да обуе повторно заради болката, която са й причинили. Благодарение на революционното лечение FOOT LIFT дамите вече ще могат да носят любимите си обувки без болка. Д-р Анелия Здравкова разясня, че процедурата FOOT LIFT e техника, която има за цел да намали болката в предната част на крака, причинена от високи токчета. Процедурата представлява инжектиране на резорбируема хиалуронова киселина в предната част на стъпалото. Пациентите забелязват реално подобряване и комфорт само след седмица: носенето на високи токчета става по-поносимо и болката от тях намалява. Ефектът продължава до 9 месеца.

Снимка: Jewel Skin Clinic

Д-р Здравкова обясни, че с напредването на възрастта двойната брадичка се превръща е неизбежният враг на всяка жена. Опитите да бъде скрита с шалове, дрехи и други трикове в повечето случаи нямат ефект. По-рано на тази проблемна зона се противодейства с мезотерапията и електролиполизата, а в близкото минало популярност придоби ултразвукът. Днес специалистите са категорични, че най-добрата технология в борбата с двойната брадичка е интралипотерапията. Интралипотерапията  е сигурен съюзник в борбата с локализирани мастни натрупвания двойната брадичка и липомите.

Снимка: Jewel Skin Clinic

На първото издание на форума FIRST AESTHETIC MEDIA FORUM бяха обсъдени и рисковете от лошата поза, в която стоим или се движим. Изследванията сочат, че хората с по-добра поза са наистина по-здрави и живеят по-дълго. Затова експертите съветват да упражняваме своята поза, защото добрата поза стимулира самочувствието, контрола и добрата нагласа към света и околните.

   

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти