Споделен спорт – подобрен резултат

Споделен спорт – подобрен резултат
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

В подходяща компания, всичко е по-приятно, особено спортът. При колективните занимания мотивацията е много по-голяма, а крайният резултат – много по-добър. А ако спортувате с половинката си, любовта ще ви окрили да постигнете завидна фигура.

Изборът на фитнес партньор е не по-малко важен от избора на семеен партньор или близък приятел. Или казано на спортен език: "С каквито тренираш, такъв ще станеш!"

Какви са предимствата на колективните фитнес занимания и на тренировките с партньор?

• Тренировките с компания са много по-забавни, защото преминават в общуване, смях и закачки.

• Спортът по двойки или в групи е по-интензивен и увеличава издръжливостта на трениращите.

• Фитнесът с партньор е по-мотивиращ и дава възможност да покажете най-доброто, на което сте способни.

• Освен за мотивацията, може да помогне и за изпълнението на конкретни упражнения.

• Груповите фитнес занимания са по-безопасни. Пред зоркото око на останалите, има по-малка вероятност от претрениране, травми и крампи.

• Може да прекарвате повече време с партньора и приятелите си, докато тренирате.

• Общите интереси помагат за емоционалното сплотяване и правят двойките по-стабилни.

Компанията е важна, но какви качества трябва да притежава фитнес партньорът, за да сте си взаимно полезни в тренировките?

Спортният партньор трябва да е точен, сериозен и отговорен. Това не означава да е скучен, а да се отнася съвестно към тренировъчния процес. Всеки от спортуващите трябва да е мотивиран и амбициран да даде най-доброто от себе си, за да постигне максимални резултати. Не е задължително да е по-силен физически или по-напреднал, но желанието му за развитие е от съществено значение.

Фитнес партньорът трябва да е забавен и жизнерадостен, но в никакъв случай да не е прекалено приказлив. Целите са, за да бъдат постигани, а не да пилеем енергия по пътя към тях.

Любовта като мотиватор в спорта за двама

Какво ще кажете за спорт или фитнес, който практикувате заедно с половинката си? Не бързайте с негативните заключения, защото предимствата са много повече от недостатъците. Да тренираш с човека, когото обичаш, е изключително забавление, което си заслужава да бъде превърнато в полезно занимание.

От известно време с приятеля ми сме запалени по карането на колело и тениса, но все още ни липсва мотивация за вечерни фитнес тренировки. Практикуваме двата спорта по противоположни начини -  с велосипедите сме "сговорна дружина, която планини изкачва", а с тенис ракетите воюваме за надмощие и победа.

Изберете вашия любим спорт, намерете точния партньор и резултатите няма да закъснеят. Йога, танци, джогинг, плуване... също са чудесни за практикуване по двойки. Тренирайте с желание и само в добра компания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти