Смяна на цвета на очите чрез лазер

Смяна на цвета на очите чрез лазер
Снимка: netinfo

Пластичната хирургия сякаш е най-бързо развиващият се дял в медицината и това може да се отдаде на стремежа на голяма част от жените непрестанно да променят нещо по телата си в стремеж към съвършенство.

И докато си мислехме, че все пак все ще остане някаква част, която да не може да бъде изменена, калифорнийската компания "Строма Медикал" (StromaMedical) ни изненадва с последното си изобретение - лазер за смяна на цвета на очите.

Доктор Грег Хомер - основател на компанията и специалист по биология, споделя, че изобретението е революционно и според него ще подобри живота на хиляди хора.

Ако вие имате кафяви очи, но винаги отчаяно сте мечтали да сте със сини, сега имате и друга опция освен цветните контактни лещи. Процедурата по смяна на цвета на ириса се твърди да е безболезнена и напълно безопасна.

В момента продуктът е патентован от "Строма Медикал", но се нуждае от още тестове и финансова инжекция в размер на 10 милиона долара, за да бъде усъвършенствана процедурата. От компанията са решили да открият филиали в Азия, Южна Америка, Европа и Близкия изток.

В САЩ и Великобритания се предполага, че лазерът ще бъде достъпен след 2015 г., тъй като според изискванията на държавите трябва да бъдат проведени още много тествания и да бъдат покрити редица параметри.

Доктор Хомер споделя, че на ден получава над 300 запитвания за уреда за промяна на цвета на очите и е убеден, че начинанието му ще постигне голям успех.

Не всички обаче, споделят оптимизма му. Доктор Ник Лоу, дерматолог, консултант в Лондон и професор в университета в Калифорния, споделя, че никой не може да гарантира до какво точно може да доведе подобна интервенция в дългосрочен план. Според него рискът е прекалено голям и не си заслужава да бъде поет.

За точното функциониране на лазера не са разкрити много подробности, но "Строма Медикал" със сигурност са заимствали идеята от лазерите, чрез които се заличават различни пигментации по кожата на пациента.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти