Слънцезащитата - не просто грижа за кожата, а необходимост

жена деца слънце слънцезащита
Снимка: iStock

Да речем, че е дошъл момент в живота ви, в който сте си казали, че е крайно време да се погрижите сериозно зa кожата си. Започвате да провеждате малко разследване и да се интересувате какво точно трябва да направите. Неминуемо проучването ви ще ви доведе до думичката "слъцезащита" или съкращението SPF.

Да, дерматолозите никога няма да се уморят да ни напомнят, че трябва да използваме слънцезащитни продукти. Това обаче не са просто празни приказки, а насоки, с които е добре да се съобразим, защото са изцяло за наше добро. 

Защо е важно да включим слънцезащитни продукти в нашата рутина?

Слънцезащитата е като магическо заклинание, което защитава кожата ви от вредните лъчи на слънцето. Сега всеки е в очакване на лятото и е по-склонен да заложи на предпазване на кожата си от слънчевите лъчи, но истината е, че трябва да се сещаме за слънцезащитните продукти не само през топлите месеци. Добрата грижа за кожата включва използването на продукт със слънцезащитен фактор целогодишно. Да, дори и зимата. Замислете се. Изчезва ли слънцето през зимата? Не. Следователно и предпазването на кожата ни не трябва да остава на заден план. 

Хубаво е да започнем деня си с нежна грижа към себе си и да включим слънцезащита в рутината си. Слънцезащитният крем може да помогне за предотвратяване на слънчеви изгаряния, рак на кожата  и преждевременно стареене.

жена деца слънце слънцезащита
Снимка: iStock

Какво е SPF?

SPF означава Sun Protection Factor или слънцезащитен фактор. Представлява способността на слънцезащитния продукт да предпазва от специфична част от ултравиолетовата (UV) светлина, наречена UVB. Ултравиолетовото лъчение е външен фактор, който има агресивен ефект върху кожата. Именно UVB лъчите са отговорни за слънчевите изгаряния на кожата. 

Какво количество слънцезащитен продукт трябва да се нанася на лицето?

Няма един правилен отговор за това колко точно продукт трябва да нанасяте. Хората са с различни типове кожа, различни форми и размери и следователно ще трябва да нанесете продукта върху по-голяма или по-малка повърхност. Важно е да не пестите продукта и да го разнасяте равномерно. 

Повечето хора си мислят, че са добре защитени, но всъщност не нанасят достатъчно слънцезащитен крем. Ако не нанесете достатъчно, може да не получите степента на защита, посочена на етикета. Що се отнася до нанасянето на слънцезащитен крем върху лицето, препоръчителната доза е 1/4 чаена лъжичка. 

Имайте предвид също, че за да сте наистина защитени, трябва редовно да нанасяте слънцезащитни продукти, поне на всеки 2 часа и по-често, ако се потите много или плувате.

жена деца слънце слънцезащита
Снимка: iStock

Какъв слънцезащитен крем да купя?

Всички трябва да носим слънцезащитен крем с поне SPF 15, тъй като всеки е изложен на риск от рак на кожата. Но SPF 30 или по-висок е вашият най-сигурен залог за по-силна защита. Ако прекарвате време на открито, изберете продукт с SPF 50 или по-висок.

Нашето предложение за наистина ефективен и удобен за употреба продукт е Garnier Vitamin C дневен флуид SPF50+. Това е лек ежедневен флуид, който комбинира силата на витамин C за постигане на блясък заедно с висок защитен фактор SPF50+ и минерални пигменти. 

garnier
Снимка: Garnier

Защо този слънцезащитен продукт е толкова специален? Нека ви обясним.

UV лъчите пречат на меланоцитите – кожните клетки, които естествено произвеждат необходимото количество меланин. За да се защитят, меланоцитите произвеждат още меланин, в резултат на което по кожата се появяват тъмни петна. Тук на помощ идва озаряващият витамин C в състава на флуида, който ви помага да изсветлите тъмните петна за една по-сияйна и здрава кожа.

Благодарение на много високия си слънцезащитен фактор, озаряващата течна формула с витамин С и UV защита действа като щит, който предпазва кожата ви от UVA и UVB лъчи ежедневно.

garnier
Снимка: Garnier

Озаряващият ежедневен флуид на Garnier може да се използва върху хидратиращ продукт, като последен слой във вашия ежедневен ритуал за грижа за кожата. Ако прецените, той може да замени вашия дневен крем и да служи като перфектната основа за грим. Толкова е просто!

Мигновено ще забележите, че кожата ви изглежда по-сияйна, а тъмните петна започват да избледняват. Флуидът не оставя бели следи, не омазнява кожата и не създава онова досадно лепкаво усещане. 

garnier
Снимка: Garnier

Каквото и да правите, най-важно е да бъдете постоянни. Най-добрият слънцезащитен крем е този, към който ще посягате всеки ден!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти