Създадено за Eucerin

Слънце, обичам те, но ме загрозяваш

Слънце, обичам те, но ме загрозяваш
Снимка: PxHere

Знаете ли кое е най-доброто средство за хубава кожа? Слънцето. Когато поседите под лъчите му петнадесетина минути, кожата се изчиства, придобива здрав загар и тенът се изравнява.

А знаете ли кой е най-големият враг на хубавата кожа? Слънцето. Заради него се образуват бръчки, кожата изсъхва, появяват се петна и тенът е неравен.

Намирането на златната среда между това да се радваме на слънцето и да се пазим от него не е лесна задача.

Особено когато е лято, особено когато изобщо не ни се седи на сянка и на закрито и особено когато предстои да ходим на плаж.

Снимка: PxHere

За щастие не се налага да избирате между това да имате петна по кожата и да сте на слънце или да не видите слънце, но да сте красиви.

Трябва само да посегнете към правилната козметика и да развиете в себе си рефлекс да се грижите за кожата си така, че да ви е красива, свежа и млада без значение колко време стоите на слънце.

Не си мислете обаче, че говорим само за традиционен крем против слънце.

Предизвикателството, което съвременната козметична индустрия вече разрешава, е свързано не само със защита на кожата от слънцето, но и със справяне с някои от последствията, каквито са тъмните петна по кожата.

На първо място нека обясним как се появяват тъмните петна по кожата, кога тенът става неравномерен?

„В кожата ни има специални клетки, наречени меланоцити. Те произвеждат тъмния пигмент меланин като естествена защита на тялото от излагане на слънце.

Снимка: Eucerin Anti Pigment

Интересното при меланоцитите е, че техният брой е един и същ във всички типове кожа, но нивото им на активност е различно. В хиперпигментиралите области на нашето тяло откриваме меланоцити с по-висока активност, в сравнение с останалата кожа“, обяснява д-р Лудгер Колбе, главен учен по фотобиология в Eucerin.

Те произвеждат повече меланин и в резултат се образуват петната, които виждаме външно по кожата”.

Снимка: Eucerin Anti Pigment

Когато говорим за лечение на тези петна, за изравняване на тена и за предпазване от слънцето, ни се иска продуктите да не водят до допълнителни рискове и да са лесни за приложение. Да не се нуждаем от запазване на час и почивка вкъщи.

Вече има козметични серии, които отговарят на тези изисквания. Комбинацията от серум, дневен, нощен крем и коректор дават резултатите, които очакваме от съвременната козметика – да решават проблемите с кожата ни по лесен начин, с холистичен подход.

И вече няма защо да се крием от слънцето, за да запазим красотата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти