Сияйна кожа с помощта на дарове от морето

Сияйна кожа с помощта на дарове от морето
Снимка: netinfo

Температурите може вече да са минусови и отдавна да сме забравили, че сме ходили на море, но това не означава, че не можем да се насладим на полезните свойства на морските дарове.

Продуктите от морето се използват в почти всички области на козметиката - тонизиране, ексфолиация, хидратация и други.

Морето създава уникална екосистема, предлагаща субстанции, богати на минерали, полезни за кожата. Голямо предимство на морските продукти е и лесното абсорбиране на полезните вещества от кожата.

Водорасли
Водораслите са един от най-ценните съюзници в борбата срещу повяхването на кожата. Те имат силно подхранващи свойства и са често срещани като съставка в кремове за лице и тяло.

Минералите, които съдържат, се абсорбират лесно от кожата, освен това действат детоксикиращо и възстановяващо.

Може да си купите водорасли от магазина и да ги използвате като маска. Достатъчно е само да ги намокрите, да ги наложите върху кожата си и да престоите с тях няколко минути. По желание може да добавите няколко капки етерично масло и да си устроите истинска спа процедура.

Морска сол
За морската сол и нейните предимства се знае много. Солта от Мъртво море е най-ценна поради високото съдържание на нутрени, но и солта от други региони не е за изхвърляне. Морската сол много често бива ароматизирана и използвана като соли за вана. Освен това продуктите с морска сол се използват за по-качествена ексфолиация.

Морски гъби
Те сякаш са по-малко употребявани, но са най-подходящите продукти за почистване на кожата. Още по-голям плюс е, че не са скъпи и не абсорбират миризми, както синтетичните гъби. Изтъркайте тялото си с такава гъба и веднага ще усетите разликата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти