Що е то огнен масаж?

Що е то огнен масаж?
Снимка: Thinkstock

Родината на огнения масаж е Тибет.

Китайците останали възхитени от резултатите му, започнали често да го прилагат и го превърнали в част от своята спа култура.

Постепенно той обиколил света, а чудодейните му свойства станали всепризнати.

Все пак самата процедура изглежда малко озадачаващо (може да видите тук и тук) и определено за повечето хора може да представлява екстремно преживяване.

Обикновено една процедура трае 30 минути и противно на очакванато е напълно безболезнена. Започва се с обтриване на тялото с етерични масла.

След това върху тялото се поставя кърпа, напоена с билков екстракт. Върху нея се слага втора кърпа, която се полива с медицински спирт и се запалва.

Огънят затопля цялото тяло, отваря порите и човек започва да се поти. Билковият екстракт прониква дълбоко в кожата.

Според специалистите тази процедура укрепва имунната система и действа релаксиращо. Препоръчва се при ревматизъм, възпалителни заболявания, безсъние, наднормено тегло.

Огненият масаж разширява кръвоносните съдове, което спомага за подобряване на лимфопотока и засилва метаболизма. Твърди се, че тази процедура прочиства тялото от токсини.

В никакъв случай не се опитвайте да прилагате тази процедура в домашни условия. Тя трябва да се извършва от специалист, който да контролира огнения пламък.

Друг интересен и по-традиционен е масажът с плодове. Той освежава, тонизира и подхранва кожата и я прави гладка и мека.

Плодовете са богати на много витамини и минерали, които чрез кожата проникват в организма ни.

Масажът с плодове напомня класически масаж, в който обаче вместо масажно олио масажистът използва пюре от плод. Целта е пълен релакс на тялото и подхранване на кожата му.

Най-често използваните плодове за масаж са манго, грозде и ягоди, като това не ограничава възможността за масажиране с друг вид плод.

Ако решите да пробвате този масаж, единствено трябва да се убедите, дали кожата ви не е алергична към плода, за да избегнете зачервявания.

Плодовият масаж е познат от древността, но в наши дни е глътка въздух и момент на почивка за цялата ни същност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти