Що е то: малко, цветно и прави лицето ти по-свежо?

Знаете ли, че едва 47% от жените поставят руж върху лицата си към днешна дата, след като през далечната 1948 г. цели 66% са се възползвали от този страхотен козметичен продукт.

За здравословен, натурален и естествен вид на лицето след поставяне на грима, няма нищо по-красиво от мъничко руж в правилния цвят и на правилното място.

А как да го поставяме по възможно най-добрия начин? Това ни показва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео!

Всъщност, имам ли нужда от руж?

Това е може би най-често задаваният въпрос от дамите, изправени пред мноогообразието от гримове на пазара. Но ако поставяте фон дьо тен, коректор, пудра, конруриращи продукти, бронзант, т.е. покривате кожата си с останалите гримове, то отговорът е категорично ДА. Ружът е онзи малък акцент в грим визията, който ни помага да се сдобием със здравословен вид. Независимо дали сте със светла, тъмна, бронзова, много бяла кожа – ружът е нещо страхотно за всяка една от вас.

Пудра, кремообразен или гел?

Да, ружът може да бъде под най-различна форма. И е важно да изберем правилният. Например кремообразният руж е перфектен за всички типове кожа, особено за по-сухата. Единствено много мазната или предразположена към образуването на пъпчици няма да понесе добре тази формула. За тези типове кожа пък е идеален ружът под формата на пудра. Гелът е чудесен за мазната кожа, но пък е доста труден за преливане върху нея.

Как да изберем правилния цвят?

Всеки козметичен бранд задължително поддържа основна палитра от най-различни цветове руж, за да може да отговори на нуждите на различните дами – от много светли розови нюанси, през прасковени, до дълбоки и наситени морави тонове, та дори до червеникави отенъци.

Има няколко основни правила, по които можем да изберем ружа си, като е въпрос на личен избор коя „философия” ще следваме.

руж
Снимка: Thinkstock

Вариант 1 е да избираме цвета спрямо кожата ни – това значи да се водим от естествената ни руменина и да не спорим много с Mайката Природа. Или иначе казано, когато сме в магазина за грим, отиваме с чисто лице и избираме руж, който да е най-близък от естествения цвят по бузите ни. Като цяло, ако осветлението в магазина не ви е в помощ и се колебаете, следвайте тези правила:

  • Дамите с розов подтон на кожата ще изглеждат най-добре с розови ружове.
  • Ако имате маслинен или жълтеникав подтон – спрете се на прасковени цветове.
  • Ако сте с тъмна кожа, ще ви стоят страхотно леко оранжеви, тъмно розови, дори червеникави нюанси в ружа.

Другият вариант е да поставяме ружа спрямо грима си, т.е. всеки път да експериментираме с нещо ново. Тук обаче важното е цветът върху устните да е основен гид в избора на руж по бузките. А дори понякога можем да топнем с пръст в червилото и съвсем леко да го поставим наместо руж.

Как да поставяме ружа

И сега – може би най-важната част. Как да поставяме правилно ружа, така че да не напомняме на руска кукла или някоя 80-тарска мацка. Той се нанася винаги спрямо формата на лицето ни, а именно:

Ако имате овално лице, поставяйте руж по дължина по най-изпъкналата част на скулата.

Ако имате кръгло лице, поставяйте цвета по диагонал, за да изпъкне скулата повече.

Ако сте с квадратно лице, омекотете чертите като поставите руж в централната част, близо до нослето и изтеглите настрани.

За сърцевидна форма на лицето: поставете малко по бузките на височина ноздрите и изтеглете настрани, покривайки по-голяма част от страните си.

И за правоъгълно лице: нанесете мъничко руж само по най-изпъкнала част на бузките.

Вижте в галерията още 3 полезни трика за поставяне на руж >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти