Ще оставите ли робот да ви гримира?

Ще оставите ли робот да ви гримира?
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Живеем в ера, в която смартфоните и компютрите са толкова силно навлезли в ежедневието ни, че не си представяме живота без тях.

Истината е, че новите технологии са изключително улесняващи битието – докато стоим на дивана у нас можем да резервираме почивката си или да съберем стотици книги в едно леко и удобно устройство, както и да си говорим с близките си, които живеят на другия край на света, например.

И това е само малка част от всичко, което ерата на иновациите ни предлага.

От друга страна новите „умни“ машини могат да вършат с абсолютен перфекционизъм и 100% ефективност различни дейности, включително и безкръвни операции.

И след като машините се роботизират стават все по-умни и сръчни от хората, дали няма да достигнем до етап, в който те ще могат да изземат всяка човешка работа и да я вършат дори по-добре?

Оказва се, че към момента това е все още в сферата на научната фантастика.

Учени са се опитали създали робот, който да може да гримира женско лице.

Машината е дело на студенти от Университета по приложни изкуства във Виена и е демонстрирана на техническо изложение в началото на годината.

Различни дами са поканени да тестват машината и да видят как би ги гримирала ръката на робот. От видеото става ясно, че колкото и да са съвършени, прецизни и точни, машините все още са прекалено далеч от движенията и уменията на човешката ръка.

Вижте клипа, ще ви бъде интересно:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент