Шанел пише история в Куба

Парижката луксозна модна къща "Шанел" добави малко очарование към сегашните промени в Куба, след като в столицата на страната Хавана се състоя първото дефиле на бранда в Латинска Америка, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

На булевард "Пасео дел Прадо", на 300 метра от морето, бе представена круизната колекция на Шанел за 2016-2017 г. Тя е повлияна от характерните за острова сомбрера, пури и ретро автомобили.

Достъпът до дефилето бе осигурен единствено с покани. На него присъстваха холивудските звезди Вин Дизел и Тилда Суинтън, която получи награда "Оскар" за актриса в поддържаща роля за "Майкъл Клейтън" през 2008 г., актрисата Джералдин Чаплин, кубинската певица Омара Портуондо.

"В края на краищата светът се открива към Куба.

Всички искат да открият забранения плод и да вкусят от него", заяви Мариела Кастро - дъщерята на кубинския президент Раул Кастро и директорка на Кубинския национален център за сексуално образование.

Зрителите се полюбуваха на представените облекла, които са проектирани от германския моден дизайнер Карл Лагерфелд и са вдъхновени от характерните за Карибите жизнерадостни цветове. В края на дефилето се появи и Лагерфелд, който носеше ръкавици и сако с украса от пайети.

Вижте снимки от историческото ревю на Шанел в Куба в галерията ни ТУК!

Дефилето се добавя към поредица знаменателни скорошни събития на острова, като посещението на президента на САЩ Барак Обама и последвалия концерт на групата "Ролинг стоунс".

В Куба освен това се снима осмият филм от холивудската поредица "Бързи и яростни".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти