Създадено за Garnier

Серумът – Edna стъпка в грижата за кожата, за която тя ще ви благодари!

Серумът – Edna стъпка в грижата за кожата, за която тя ще ви благодари!
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Имате ли чувството, че се лутате измежду твърде много козметични продукти и нямате идея кой за какво служи и откъде изобщо да започнете? Не сте сами! Понякога направо трябва да си „магистър по красота“, за да можеш да разбереш кой продукт какво точно прави и още повече кой е подходящ за теб.

Да вземем например серумите - какво всъщност ги различава от кремовете за лице? И какви са ползите от добавянето на тази допълнителна стъпка към вашата грижа за кожата? Ние ще ви помогнем да си отговорите на този въпрос, като не само ви разясним що е то серум и има ли почва на вашето шкафче, а даже и ще ви помогнем да изберете точния за вас, като леко ви насочим.

Какво е серум?

Серумите могат да помогнат за решаването даден проблем, що се касае до вашата кожа и грижата за нея. Представете си козметичната рутина като тристепенно меню – в него серумът играе ролята на основното ястие. След като стартирате с предястие (почистване на лицето) и преди да се поглезите с десерт (вашият дневен или нощен крем), засищате тялото с основното – това, което съдържа хранителните вещества (серумът).

Серумите могат да съдържат редица полезни хранителни вещества за вашата кожа, които са предназначени да й доставят високи концентрации на специфични активни съставки. На пазара има много различни видове серуми, които изпълняват различни задачи, вариращи от хидратация до изсветляване на кожата.

Каква е текстурата на серума?

e
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Най-често серумите са под формата на гел или течни и са по-малко плътни от кремовете. Правилото е да се нанасят преди крема, за да спомогнат за задържане на влагата в кожата. Може да използвате повече от един серум в рутината си, ако трябва да третирате няколко проблема едновременно, като правилото е да започвате от тези с най-лека текстура. Серумът не може да измести вашия крем, но това, което прави, е да засилва неговия ефект, давайки на кожата ви коктейл от полезни вещества, от които тя се нуждае.

Колко често трябва да използвате серум?

Кожата на всеки е различна, но средно трябва да й дадете около седем седмици, за да видите как кожата ви реагира на нова серумна рутина. В зависимост от серума и текущото състояние на кожата ви, може дори да видите първоначални резултати - като малко по-хидратирана кожа само след няколко дни. Като цяло, трябва да използвате серум по лицето и шията си два пъти дневно, веднъж сутрин и след това отново вечер, преди да нанесете овлажнителя си.

Какви са различните видове серум?

Анти ейдж

Тези серуми помагат да се забави процесът на стареене, като доставят основни съставки против стареене за борба с фините линии и бръчки. Те са полезни за всички типове кожа, не само за зряла кожа и можете да започнете да ги използвате още в разцвета на 20-те си години.

Антиоксидантни

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Антиоксидантните серуми помагат да се предпази кожата ви от свободните радикали, на които сте изложени ежедневно. Те също така помагат за предотвратяване на фините линии и други видими признаци на стареене, като са способни да лекуват и възстановяват кожата. Тъй като редовно сме изложени на свободни радикали, антиоксидантните серуми са идеални за всички типове кожа.

Хидратиращи

Както си личи и от името им, те помагат на кожата да се снабди  с допълнителна влага, за да допълни вашия ежедневен/вечерен крем. Този тип серум е идеален избор на хората със суха кожа, но дори да имате мазна и склонна към несъвършенства кожа в никакъв случай не подминавайте този тип серуми, тъй като и тя се нуждае от хидратация.

Edna препоръчва: Garnier Hyaloronic Aloe серум. Нашият нов и мощен любимец с хиалуронова киселина открихме в лицето на този супер хидратиращ серум с формула 3 в 1, който предлага хидратацията на овлажнител, силата на освежаващ серум и енергизиращият комфорт на крем за очи – всичко това в изчистена гел формула. Благодарение на хиалуроновата киселина и алоето, серумът работи за освежаване на кожата и областта на очите и хидратира за цели 48 часа. След неговата употреба кожата ще ви благодари, защото ще се почувства незабавно съживена, а подпухналостта под очите ще е видимо изгладена. Формулата се абсорбира бързо, а накрая се радвате на мекичка и същевременно сияйна кожа! А най-хубавото е, че е приложим за абсолютно всеки тип кожа и е тестван за алергии, като е доказано подходящ дори и за чувствителна кожа.

a
Снимка: Garnier

Коригиращи

Те изпълняват множество функции и могат да се насочат към кожни проблеми като хиперпигментация, разширени пори и фини линии. Ако имате нужда да изравните тена на кожата или да избегнете тъмните петна – това е вашата група серуми. Към тази група спадат и ексфолиращите серуми, които пък са идеален вариант за изглаждане на кожата и стягане на порите.

Edna препоръчва: Garnier Vitamin C серум. Много може да ви разкажем за приложението на витамин C в козметичната индустрия, но ще рискуваме да ви отегчим, затова ще го кажем с няколко думи – той се бори с хиперпигментацията, неравния тен, свободните радикали и успокоява дехидратираната кожа. Но защо серумите с витамин C са толкова популярни? Просто е – защото наистина работят. Те имат висока концентрация на витамин С, поради което са най-обичаният и най-често използваният метод за доставяне на витамин С на кожата.

Точно това е и звездната съставка в този любим серум на Garnier! За да дадете на кожата си незабавна и интензивна доза витамин С, го изпробвайте върху току-що почистена кожа - сутрин и вечер. Най-концентрираната формула за намаляване на петна от Garnier ще придаде на кожата ви незабавен блясък и ще намали появата на тъмни петна, при това само след 3-дневна употреба.

Важно: въпреки че витамин С е подходящ за употреба при всички типове кожа, ние препоръчваме да тествате първо малко количество от всеки нов продукт грижа за кожата с него, особено ако имате свръхчувствителна кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти