Сега е времето да използвате слънцезащитния крем от миналата година

Сега е времето да използвате слънцезащитния крем от миналата година
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Слънцезащитният крем е единствената задължителна козметика за лятото. Подчертаваме, за цялото лято, не само за двете седмици на морето.

Започнат ли температурите да минават 25 градуса, трябва да нанасяте слънцезащитна козметика на всички открити части от тялото, особено на деколтето, шията и лицето.

Само така може да се предпазите от фотостареенето на кожата, разбирайте – преждевременно състаряване и от образуването на злокачествени кожни образувания.

Ако имате останал слънцезащитен продукт от миналата година, можете в първите дни на лятото, докато сте още в града, да използвате него.

Разбира се, проверете срока на годност и трайността след отваряне. Обикновено е 12 месеца и ако сте били на море през минали юли, все още можете да го използвате.

Вижте дали има промяна на аромата и консистенцията на крема и ако мирише по същия начин, по който миришеше на плажа миналата година, доизползвайте го преди да си вземете нов за тазгодишната отпуска.

И за да ви настроим съвсем на морска вълна, потопете се в галерията ни, остава само месец до първия истински летен ден! >>>

Още по темата

Как да изберем подходящ продукт за слънцезащита?

Няколко мита за излагането на слънце

Лятото ни състарява?

Огледай близките си, спаси ги!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти