Създадено за

Ритуал за сияйна красота – нещата, които не знаехте, но сега ще научите

а
Снимка: iStock/Getty Images

Чували ли сте тази мисъл, че големите промени стават с малки стъпки? Отнася се в пълна сила за грижата, която полагаме за лицето си.

Всъщност, когато говорим за лицето, искаме не промяна, а напротив – да си остане такова, каквото е – със сияйна и еластична кожа, без бръчки, без посивяване, без белезите на времето и замърсяванията на големия град.

И за да се радвате на такива хубави резулати, нямате нужда от сериозни, големи промени на режима си, а напротив – от малките и нежни ежедневни стъпчици на грижа с правилните продукти, които ще поддържат кожата ви в оптимално състояние.

Красота по часовник

Нека първо припомним през какви етапи преминава кожата ни през деня и нощта. След ставане сутрин сме все още подпухнали от съня, кожата е леко суха, може и да е набраздена от някоя гънка на възглавницата. Имаме нужда от освежаване и защита от агресивните влияния на деня.

През целия ден кожата ни е тази, която улавя слънчевите лъчи, праха, набраздява се от напрежение или се разтяга в усмивка. Често докосваме лицето с ръка неусетно докато мислим, докато говорим, докато мечтаем...

Вечерта  върху лицето ни може лесно да се прочете целия ден – по сивкавия тен, по задълбочените бръчки (случва се дори на най-младите момичета), по желанието да влезете под душа и да премахнете цялата умора от деня.

А през нощта, когато блажено спите, кожата и всичките ѝ слоеве активно се регенерират. Ако сте положили вечерта правилните грижи, ако сте изградили с внимание и любов своя ежедневен ритуал за красота, нощта може да се превърне в най-важните за красотата ви 8 часа.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Красотата като ритуал

Толкова често повтаряме това словосъчетание, че като че ли ни се иска да се върнем отново към неговото значение. Защо ни е необходим ритуал, който да спазваме всеки ден? За да се радваме на резултатите, които искаме да видим на лицето си.

Само чрез постоянство и хубава козметика можем да поддържаме кожата си еластична, сияйна и с младежки вид. Клетките непрекъснато се развиват, обновяват и отмират. Ние също трябва непрекъснато да се грижим да даваме на кожата си необходимите вещества за нейната красота.

Смята се, че един навик се усвоява за 21 дни. Дайте си това време, посветете се само за 21 дни на кожата си и вижте как тя щедро ще ви се отблагодари.

Красотата като пътуване във времето

Важно е с кого ще пътувате през тези 21 дни (и повече, защото сме уверени, че резултатите ще ви харесат). Когато говорим за лице и кожа, имаме нужда от доверен партньор и пионер в областта на козметиката като Estèe Lauder.

С какво продуктите на Estee се различават от останалите козметични брандове? С това, че често и заслужено пред името на продукта стои думата „пръв“.

Да вземем за пример разкошния нощен серум Advanced Night Repair. Това е първият изобщо нощен серум. Estèe Lauder са първите, които разкриват нуждата от такъв възстановяващ, дълбокопроникващ и действащ през нощта продукт.

а
Снимка: ESTÉE LAUDER

Неговите съставки са перфектно подбрани, за да възвърнат влагата, еластичността и сияйния вид на кожата още на следващата сутрин.

Този нощен серум е и първият изобщо, в който се влага хиалуронова киселина – онази присъща за кожата съставка, която задържа в себе си 1 000 пъти повече влага от обема си. Сега хиалуронът е познат – всички знаем как да го произнесем правилно и колко добре се отразява на кожата. Но първите, които откриват полезността за кожата му са Estèe Lauder.

За да се възползвате от всички благотворни възстановяващи действия на нощния серум Advanced Night Repair, може да следвате няколкото лесни стъпки в този ритуал за красота:

а
Снимка: iStock/Getty Images

Сутрин:

Кожата се почиства с предпочитан от вас продукт (мицеларна вода, пяна или друго), за да се подготви за нанасяне на серум и крем. Защо и двете ли? За да може серумът да действа в дълбочина, а кремът да подхранва и предпазва през деня (припомнете си от по-горе през какво преминава кожата ви през деня).

Само няколко капки от серума са достатъчни за цялото лице. След него нанесете вашия крем за лице. Ако се притеснявате от неравномерен тен и тъмни петна, опитайте новия Revitalizing Supreme+ Bright Crème – ултраподхранващ крем за лице с комплекс от beautyberry, витамин С и екстракт от моринга. Той подобрява вида на тъмните петна, повишава производството на колаген и възстановява еластичността на кожата.

а
Снимка: ESTÉE LAUDER

Не забравяйте да нанесете и слънцезащита – правете го всеки ден независимо от сезона и времето навън. UV лъчите са основен виновник за преждевременното стареене на кожата и достигат до нея дори когато е облачно и вали.

Вече сте готови да посрещнете всички предизвикателства на деня спокойни и защитени.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Вечер:

Премахнете старателно грима и измийте лицето си с пухкав измиващ гел. Когато разкриете чиста кожа, нанесете няколко капки от серума Advanced Night Repair и направете лек масаж на лицето без да опъвате кожата, а след него нанесете нощен крем. Опитайте се да мислите само за положителни неща, докато го правите.

Вече сте абсолютно готови за разкрасяващ и възстановяващ сън. Докато вие си почивате, активните съставки ще помогнат на кожата ви да се регенерира, хидратира и да я видите отново сияйна и блестяща на следващата сутрин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти