Ретрото е модерно в слънчевите очила

Ретрото е модерно в слънчевите очила
Снимка: Thinkstock

Ретрото може и да не е удачен избор във всички елементи от лятното ви облекло, но за някои неща си е направо в десeтката. Помислете си хубаво дали наистина искате да облечете сакото на дядо си или онази пола до средата на прасците, с която баба ви е танцувала на сбирката на кръжока по плетене през 36-та година – има реална опасност да изглеждате повече от нелепо!

За аксесоарите обаче времето като че ли е спряло и ретро вълната тихо изважда на брега някои красиви и позабравени класики, като например традиционните модели слънчеви очила от 50-те  и 60-те години на миналия век.

Хубавото на това да живееш в съвремието е фактът, че можеш да се ползваш от технологиите и иновациите на модерното време, съчетани с класиката и стила на отминалите години. По отношение на слънчевите очила това важи с особено голяма сила – всички знаем колко силно е слънцето вече и колко опасни са лъчите за зрението.

От първостепенна важност е когато избираме слънчеви очила, да сме сигурни, че стъклата са качествени, с достатъчно висока защита за ползване в града (тези, които са специално създадени за планина, не могат и не трябва да бъдат ползвани в града, особено по време на шофиране, тъй като блокират голяма част от светлината).

Предвид начина ни на живот и опасността очилата да бъдат непрекъснато изпускани или удряни някъде (или децата ви да се доберат до тях и да ги настъпят) добре е да заложите на модел, който има слой против надраскване. Поляризацията на стъклата пък е сигурен метод за спиране на неприятните отблясъци. Ако купувате поляризирани очила обаче имайте предвид отново шофирането, както и фактът, че у някои хора поляризацията се отразява и причинява главоболие.

Добре е да се подсигурите с модел, който стои устойчиво и няма опасност да падне на земята всеки път, когато се наведете, а ако стъклата са изработени с покритие, което спира омазняването и изпотяването, считайте, че сте направили истински удар!

Снимка: Thinkstock

 

Всички тези изисквания може и да звучат сложно и трудно за съчетаване само в един модел очила, но, повярвайте ни – по-добре да вложите време и ресурс в търсене на тези слънчеви очила, които ще ви карат да се чувствате добре – както физически, така и естетически. И не се притеснявайте излишно за цената – както казахме в началото, хубавото на това да живееш в съвремието, е фактът че технологиите се развиват мълниеносно и все повече хора имат достъп до качествени продукти на адекватна цена.

Така че – гмуркайте се смело в хилядите възможности да изглеждате и да се чувствате добре с нови слънчеви очила, които изглеждат страхотно и се грижат за зрението ви. А ако все още искате да облечете онази пола на баба ви или сакото на дядо ви – ами, облечете ги пък! В края на краищата, важното е да се чувствате добре!

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти