Работят ли тези странни трикове за грим?

Да поставяш спирала за мигли с помощта на лъжица, очна линия – с парче тиксо, да бръснеш лицето си, за да изглежда гримът ти по-добре. Това са само част от едни от най-странните и дори абсурдни трикове за красота, които витаят в интернет пространството.

Но дали работят наистина? В новото видео от канала Natali's Beauty влогърката Натали изпробва едни от най-странните методи за разкрасяване – дали работят или си губим времето.

Кои са те, вижте:

Сред най-странните трикове за красота е този да поставим контура си с лъжица. Идеята е да наместим лъжицата да пада свободно на скулата и по този начин да ни помогне да я подчертаем, поставяйки сянка отдолу. И наистина действа донякъде, особено за начинаещите, които наместо контур – естествена извивка на скулата, поставят права линия, която не подчертава, а стои естетически недобре.

Друг странен трик е отново свързан с контуриране, но този път се включва друг прибор за хранене, а именно – вилицата, която помага нослето ни да изглежда много по-тънко и право. Трябва да поставим вилицата по този начин, след което в първата и третата линийка внимателно да поставим тъмен коректор. В центъра – светъл. След това преливаме цветовете внимателно и – истината е, че работи. Но по-скоро подобна игра с вилицата е за хора, които не могат да направят 3 прави линии, а ми се струва, че това го може всяко момиче, нали?

И още един трик с лъжица, който може да изглежда странен, но е безотказен. Ако имате дълги мигли или нямате търпение да изчакате спиралата да изсъхне без да изцапате клепача си, използвайте лъжица за поставянето и изсъхването ѝ. Просто поставете в удобната позиция, нанесете спирала и изчакайте няколко секунди.

Друг странен трик е да направим червилото си от бляскаво и кремообразно в така модерното матово. Това, което ни е нужно в случая, е червило и сенки или пък руж в прахообразна форма, която да кореспондира на цвета на червилото. Истината обаче е, че този трик действа, но не е и с желания дълготраен ефект, който матовите червила обещават да имат. Но пък за снимка или фотосесия е супер.

Ако имате проблем с поставянето на очна линия, бихте могли да използвате тиксо, което да залепите по продължението на долния клепач в посока към веждата и чак след това да запълвате с продукт. Продават се и различни стикери за перфектна очна линия. Но истината е, че не е толкова трудно тя да бъде перфектна. Вижте златните правила на перфектната очна линия тук и ще се уверите колко лесно всъщност е.

Ако нямате руж, който да кореспондира на цвета на червилото ви, бихте могли да използвате самото червило. Топнете съвсем леко с безименния си пръст в червилото и след това с потупващи движения поставете по бузките. Използвайте безименния пръст, защото той оказва най-нежно напрежение върху кожата. Този трик работи, но само ако и основата е добра и не е нанесена пудра, иначе може с течение на часовете да стане на петна.
 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти