Пролетна хармония

Колекцията на Chanel разкрива нежната топлина на сезона в романтични изгреви и залези
Снимка: Прес Chanel

Кристина Гочева

Когато за пръв път видях цветовете, подбрани от Питър Филипс - криейтив директор грим на "Шанел" (Chanel) за пролетта на 2012, си дадох сметка, че те са нещо повече от сезонна тенденция.

При "Шанел" винаги има многопластовост, втори прочит, исторически препратки и внимание към детайла. Катарама на колан, легендарната текстура на туида, емблематичните перли или цвят на старо злато от апартамента на мадмоазел Шанел на парижката улица "Камбон".

Всичко това са различни изразни елементи от вселената Шанел, пресъздадени в конкретни колекции и продукти. Замислих се, къде този път е скрил уловката и умението си да се заиграва с детайла Питър Филипс. В съзнанието ми изплува романтичната представа за изгревите и залезите на Френската Ривиера, които мадмоазел Шанел наблюдавала от верандата на вилата си.

Или поне такава е личната ми интерпретация, въпреки знаците от реалността за осезаема "бонбонена" тенденция в пролетния макияж при водещите имена.

Ярките нюанси в розово, оранжево, гранат и златно рисуват пейзажа заедно с приглушени прасковени и романтично розови тонове на пролетните изгреви и залези. Този магичен момент, в който топлината на слънцето ни вади от ботушите на зимното ежедневие, а плахото завръщане на багрите все още е скрито в нежността на облаците.

Свежите тонове предвещават ведростта на новия сезон и намират израз в звездата на колекцията - лимитираната версия руж Blush Horizon de Chanel. Истинска нежна целувка за скулите, родена от играта на цветовете по контура на хоризонта при изгрев и залез.

"Вярвам, че увереността е тази, която прави жените страшно красиви", казва Питър Филипс, запитан за вечната формула на красотата.

"Козметиката е фактор, който може да накара жената да се чувства специална и да й даде лукса на увереността."

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти