Професионална грижа за косата у дома

Лори Годард
Снимка: Avon

Лори Годард е едно от най-популярните имена в световен мащаб в сферата на професионалната грижа за косата и по-точно боядисването й.

Тя има опит като професионален колорист вече 25 години, а освен това лично се грижи за доброто състояние и вид на русите коси на актрисата Рийз Уидърспуун.

Със съдействието на "Ейвън" (Avon), Лори отговори на няколко въпроса на Edna.bg специално за нашите читателки.

Кои са актуалните модни тенденции в цветовете за косата?
Модните тенденции този сезон определено са насочени към богатото и наситено кафяво. Както знаете, много от дизайнерите предлагат тъй наречения color blocking, така че наситеното кестеняво е перфектният начин да изпъкне всеки ярък цвят. Друг тренд, който наблюдаваме, е наситеното платинено, както и бледо русото. На червения килим видяхме доста червенокоски. Mисля, че този цвят ще се задържи още известно време.

Кои са любимите процедури за коса на Рийз Уидърспун?
Рийз се харесва като блондинка. Много пъти сме използвали с нея AVON Infusion Treatment .

Разкажете ни за тази терапия.
Терапията придава блясък на косата и я подхранва. Използвам я и с много други клиенти, освен Рийз.

Споделете повече за вашите знаменити клиенти.
Ако трябва да бъда честна, имам толкова много любими клиенти. Изключително съм щастлива, че мога да работя с хора от учители до филмови звезди. Работя с актрисата Кристина Апългейт, както и с Дженифър Лоурънс. Тя играе изпълнява роля във филма "Игрите на глада” и аз съм човекът, който се грижи за цвета на косата й, който виждате на червения килим. Също така, работя с Мери-Кейт и Ашли Олсън. Те са толкова красиви млади момичета, разбират от бизнес и мисля, че могат да постигнат много в живота.

Да се върнем към темата с боите. Разкажете ни за AVON Advance Techniques Hair Color. Какво е специалното на тези бои?
Първо, искам да кажа, че аз самата използвам тези бои и съм много щастлива, че съм част от семейството на AVON. Компанията помага на жените и за мен е голямо признание да бъда глобалният й колорист.
Да си призная, нямам време да се боядисвам в салона всеки път, а работя там. Затова искам да разкажа на жените как могат да се боядисват в домашни условия с боите на AVON.

Боите са уникални, защото представляват тристепенна система. Продуктът за предварително третиране се грижи за увредената коса и я подготвя за боядисването, така че боята да се нанесе равномерно от корените до върха.
Следва самата боя. Това, което лично на мен много ми допада, е ароматът, а и боята се смесва толкова лесно – разклащаш шишето за 20-30 секунди и готово! Дори най-скъпите професионални бои, с които работя в салона, не се смесват толкова лесно. 

Следва продуктът за грижа след боядисване със "заключваща" цвета технология, който възстановява копринения и здрав вид на косата, запечатвайки блясъка и жизнеността.

Разкрийте някои от професионалните си тайни, които мога използват нашите читателки вкъщи.
Разбира се! Пролетта си отива и чакаме лятото, когато ще отидем на море, на плаж, на брега на някое езеро и косата ни също ще бъде изложена на влиянието на слънчевите лъчи и сладка или солена вода. Хлорът и други химикали, както и солта могат да навредят на структурата на косъма, затова трябва да използваме подходящ продукт за коса. AVON предлагат специална грижа за боядисана коса – спрей, който съдържа UVA и UVB филтри. Той запaзва цвета, предотвратява изсветляването на цвета, предпазва косата от слънцето, подхранва и хидратира, така че косата да е гладка и блестяща. Затова препоръчвам и използването на "заключващия” цвета продукт от серията боя за коса Advance Techniques.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти