Предпазването на кожата - колкото по-рано, толкова по-добре

козметика кожа
Снимка: iStock

През есенния сезон лидерът в производство на дерматологична козметика Eau Thermale AVENE лансира иновативната линия, предоставяща антиоксидантна грижа за кожата на лицето - A-Oxitive.

Новата серия беше представена в клиника Derma Vita от д-р Катя Паскова - дерматолог с над 30-годишен опит в медицината, който разказа как околната среда влияе на кожата и колко важно е младите момичета да защитят кожата си от преждевременно стареене.

Паскова
Снимка: Derma Vita

„Абсорбирането на фини прахови частици става не само чрез вдишването, но и чрез кожата ни. Това води до генериране на оксидативен стрес, който ускорява стареенето на кожата. Ето защо младите момичета също трябва да защитават кожата си от вредните влияния. Както знаем - превенцията е най-добрата защита. Avene A-Oxitive предоставя подходящата грижа в 4 стъпки, от която жените на 30 години се нуждаят, за да поддържат и запазят сияйния и младежки вид на кожата във времето”, коментира д-р Паскова.

Оксидативният стрес е този, който е причинен под действието на околната среда, и води до нарушаване на клетките, разбра още екипът на Edna, пред когото д-р Катя Паскова обясни повече за влиянието на околната среда върху кожата:

„Вредното влияние на UV-лъчи, замърсяване, стрес, вредна храна и др. водят до свръхпроизводство на свободни радикали. Ефектът на окисляване, познат като „оксидативен стрес“, може да предизвика изменения в липидните мембрани и ДНК на клетките и да доведе до увреждане на клетката и нарушения във функцията ѝ. Резултатът е посърнал тен и поява на първи признаци на стареене.”

козметика кожа
Снимка: Avene

За да ни помогне в борбата срещу оксидативния стрес, новата серия на Avene - A-Oxitive, съдържа четири продукта, обогатени с ценен провитаминен комплекс – антиоксидантен серум, аква крем, нощен пилинг крем и крем за околоочния контур. Благодарение на антиоксидантното си действие, продуктите A-Oxitive се борят срещу първите признаци на стареене на кожата – фини линии, загуба на блясък и неравномерен тен.

Серията е предназначена за възрастовата група около 30 г. „Като дерматолог виждам, че всички след 25-годишна възраст трябва да използват правилната козметика в зависимост от типа кожа“, сподели д-р Паскова за Edna. „След 25 години ние трябва да използваме този тип козметика, защото всички хора са подложени на оксидативен стрес – ние не можем да избягаме нито от вредните частици, нито от увреждането от околната среда, от въглеродния двуокис. Колкото по-рано предпазваме клетката, толкова по-добри са резултатите.“

А каква е разликата в съставките при A-Oxitive и останалите серии на Avene? „Основното тук е провитаминният комплекс. В сериите, които са за по-напреднала възраст, вече имаме продукти, които осигуряват плътност и жизненост – серията DermAbsolu съдържа съставки, които подсилват синтеза на хиалуронова киселина, поддържат на обема в кожата и  я подхранват. В A-Oxitive текстурата на продуктите е лека, приятна, тя не е плътна, идеята е да предпазва, а не да възстановява обема“, обяснява д-р Паскова.

Важно е и в каква последователност използваме както дневните продукти (антиоксидантен серум и аква крем), така и тези с нощно действие (нощен пилинг крем и крем за околоочния контур). „Серумът се поставя първо, след това кремът, като при някои хора с мазна кожа може да се прилага само серума. Но при използване на корективна козметика е добре да се нанесе серум, после крем, а след това и корективната козметика, защото по този начин кожата е напълно защитена“, съветва д-р Катя Паскова.

„Преди нощната грижа, задължително трябва да сме почистили кожата предварително. След това нанасяме  пилинг крема, който регенерира и детоксикира кожата. Обновяващият му ефект се дължи на ретиналдехида, а  детоксикиращия на провитамин Е – пре-токоферил, стабилизиран прекорсор на витамин Е.“

козметика кожа
Снимка: Avene

Д-р Паскова споделя, че през дългогодишната си практика се доверява често на Eau Thermale AVENE, тъй като разполагат с продукти за всяка една възраст и различни проблеми на кожата. „Сериите за лице са на много високо ниво“, споделя тя, а сред останалите предимства на Avene тя посочва нискоминерализираната термална вода, удобството на дозатора, качеството на почистващите продукти, както и съдържанието на ретиналдехиди:

„Повече от 30 години използвам продукти с пилинг действие. Затова за мен е изключително важен нощният крем – през деня понякога нанасям само серум. Бързайки след това, и някаква лека корекция. Но нощната серия е изключително важна, като съм използвала PhysioLift, DermAbsolu, сега пробвах и А-Oxitive, така че мога да кажа, че с тази лека структура може да се използва от всяка възраст, но е предназначен за възраст около 30-те.“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти