Правете това за вечна младост

Всички обичаме масажите, но да си признаем честно - невинаги имаме времето и средствата за да отидем и да се доверим на професионален масажист.

Истината обаче е, че можем да си правим масажи и в домашни условия, а тези на лицето са доказано ефективни в борбата срещу бръчките и вялата кожа и ни даряват със здрава, красива и сияйна кожа на лицето. 

Подходящи етерични масла

Масажът у дома можете да си направите с най-различни помощни средства - от етерични масла до любимият ви хидратиращ крем. Различните етерични масла въздействат по различен начин върху кожата ни, затова е добре да подберем точно онова, което ще ни свърши май-добра работа. 

Ето и списък с подходящите масла и тяхното действие >>>

Как се прави масаж на лице?

Масажът се прави вечерно време на абсолютно чиста кожа. С топли и също толкова чисти ръце загряваме няколко капки масло и започваме. Ето и как:

Първо с леко потупващи движения с връхчетата на пръстите минаваме по цялото лице. По този начин подготвяме лицевите мускули за последващия масаж, отпускаме се, а и е наистина много приятно. 

масаж
Снимка: Thinkstock

След това с показалците нежно минаваме със зигзагообразни движения по ширина по цялото ни чело. След това се спускаме на зиг заг в центъра на челото няколко пъти. Това спомага да се разтегнат именно тези мускули, които са виновни за фините бразди по челата ни. 

С помощта на два пръста нежно изтегляме от центъра на челото към слепоочията и бавно правим кръгообразни движения, редувайки посока на часовниковата стрелка и обратно.

След това нежно започнете да притискате, сякаш пощипвате веждите си, за да отпуснете иначе напрегнатата мускулатура и в тази зона.

За отпускане и намаляване централната бръчка в междувеждието, притиснете с два пръста именно там и леко разтрийте с кръгови движения.

масаж
Снимка: Thinkstock

За да се отърсите от стреса, масажирайте с кръгови движения точките в основата на челюстта, в близост до ушите.

А за да премахнете насъбралите се токсини в областта на шията и под брадичката, нежно спуснете с ръце в посока надолу.

Следва деликатната зона около очите, затова използвайте за масаж безименния пръст, който има най-слаб натиск и въздействие върху кожата. 

Срещу подпухналост около очите минавайте нежно с пръсти, изписвайки буквата С. А срещу бръчки движете само в посока отвън навътре или изписвайки осморка по този начин. Ако мислите, че не сте достатъчно нежни и внимателни в тази зона, можете да я докосвате и само с потупвания.

В зоната на скулите и бузите с пръсти разтривайте само в посока отдолу нагоре. С това подобрявате оросяването в зоната и бузките ви отново ще са здравословно румени. А и се борите с гравитацията, която естествено свлича кожата надолу. Друг масаж с лифтинг ефект е да издърпвате отдолу нагоре в посока навън.

Зоната около носа масажирайте с леки пощипвания и за финал отново минете с потупващи пръсти по цялото лице за релаксация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти