Правете йога за лице, за да имате здрава и красива кожа на лицето (и Меган Маркъл прави такава всеки ден!)

Правете йога за лице, за да имате здрава и красива кожа на лицето (и Меган Маркъл прави такава всеки ден!)
Снимка: Getty/Thinkstock

Йогата за лице е всепризнат метод за поддържане на кожата на лицето в млад, здрав и стегнат вид. Всички знаем колко прекрасен ефект има йогата върху тялото ни, затова би било престъпление да не се възползваме от техниката и върху деликатната кожа на лицето.

Специалистите съветват да правим йога за лице всеки ден в продължение на 10-15 минути. "Упражненията", ако можем да ги наречем изобщо такива, всъщност представляват забавни и дори комични мимики и гримаси на лицето, които обаче се отразяват на лицевите мускули по един чудесен и отпускащ начин. 

f
Снимка: Thinkstock

Йогата за лице е способна да скулптурира физиономията ни без намесата на пластична хирургия, категорични са жени, които практикуват гимнастиката редовно. Тя може да се прави сутрин, още докато сме в леглото и се разбуждаме или вечер, преди лягане.

f
Снимка: Thinkstock

Една от най-големите почитателки на йогата за лице е и самата херцогиня на Съсекс - Меган Маркъл. Тя прави своите упражнения за лице 6 пъти седмично от няколко години и още в началото забелязва положителния ефект от тях върху челото, скулите и околоочния си контур, зоната, където се появяват назобиални бръчки, кожата по бузите и под брадичката. Оттогава в програмата с тренировки на Меган неизменно присъства и тази комбинация от движения.

v
Снимка: Getty

Разбира се, Меган е и голям фен на йогата и съчетава лицевата с такава за цялото тяло. Цялата тази комбинация й помага тя винаги да изглежда така енергична, озарена и забавя процеса на поява на бръчки.

v
Снимка: Getty

Сред другите звезди от Холивуд, които са изпитали благоприятен ефект от йогата за лице, са също Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу и Мадона.

v
Снимка: Getty

v
Снимка: Getty

Ако вече сте се "запалили" и непременно искате да опитате тази техника за подмладяване, можете да я направите дори в обедната почивка, докато сте на работа. Ние ще ви дадем примери за няколко от най-ефективните упражнения.

Упражнение 1

Упражнение 2

Упражнение 3

Упражнение 4

Ето и още няколко ефективни йога упражнения за лицето:

Добре е от всяко да направите поне по 5-6 повторения в началото и когато задобреете, да ги увеличите до 10-12. 

Специалистите съветват след като направите своите упражнения, да нанесете с чисти ръце олио за лице върху кожата си. Това допълнително подпомага и подсилва ефекта на йога движенията.

Ето и няколко идеи за олио за лице, ако вие нямате такова сред личната си козметика:

Успокояващо почистващо олио за лице и тяло Uriage Xemose

Олио за лице с регенериращ ефект FlosLek Pharma DermoExpert Oils

Oлио за лице със семена на броколи L:A Bruket Face

И не забравяйте - колкото повече позитивни моменти създаваме, толкова повече йогата за лице ще се отразява добре на визията ни. Бръчките от усмивки се повлияват на йогата за лице много по-лесно отколкото бръчките от стрес и тъга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти