Портокал и киви за прекрасна кожа

Портокал и киви за прекрасна кожа
Снимка: Thinkstock

През зимата цитрусовите плодове са на голяма почит. Те са богат източник на полезни вещества, действащ освежаващо и ободряващо, така че колкото по-често ги консумирате, толкова по-добре за вас.

Сега обаче ще ви предложим, с помощта на Kozmetikata.com, как да ги приложите в разкрасителните процедури, а не в кухнята.

Представяме ви няколко маски за лице с портокал и киви.

За нормална и суха кожа - овлажняваща маска с портокал
2-3 супени лъжици сок от изцеден портокал се смесва с 1 супена лъжица прясно мляко и една супена лъжица ситно натрошени овесени трици. Нанася се върху лицето за 15-20 минути, след което се измива с хладка вода.

За здрав цвят на кожата
1 супена лъжица сушен липов цвят се заливат с 3 супени лъжици изцеден портокалов сок. Оставя се за 10 минути, след което се прибавят половин супена лъжица мед, 2 супени лъжици кисело мляко и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Маската се нанася на лицето за 15 минути, след което се изплаква първо с топла, после с хладка вода.

За мазна кожа - маска от портокал
Разбийте 1 яйчен белтък заедно с 2 супени лъжици портокалов сок. След това към сместа се добавят натрошени овесени ядки докато се получи гъста каша, която се поставя на лицето След 15 минути маската се сваля с памучен тампон, напоен със студена вода.

Маска с киви и мак
Размачкайте хубаво сърцевината на обелено киви и го смесете с 1 супена лъжица макови семена. Поставете маската с леки масажиращи движения и оставете така за 10-15 мин. След това изплакнете с вода със стайна температура. След такава процедура  кожата се успокоява, леко изсветлява, подхранва се с витамини и минерали. Подходяща е за всеки тип кожа.

Маска с почистващо действие
Обелете едно киви, а сърцевината намачкайте докато стане на каша.

Нищо повече не е необходимо да се добавя, а просто нанесете дебел слой от плода на кожата и оставете така 15-20 минути, след това изплакнете с хладка вода. Не е страшно, ако по време на процедурата усетите пощипване по кожата, така действат органичните киселини.

Маска скраб за суха кожа
Сърцевината на плода се намачква докогато стане на каша. Добавя се една чаена лъжица мед, една супена лъжица портокалов сок и някакво растително масло, една супена лъжица сметана и 1 ч.л. бадеми (стрити в кафемелачка). Смесете всичко, нанесете и масажирайте леко с краищата на пръстите в продължение на 5 минути. След това свалете маската с топъл навлажнен памучен тампон.

Маска за отпусната кожа
Обелете едно киви, нарежете го много на дребно и го смесете с 1 супена лъжица мед.

Нанесете на лицето и оставете маската да действа поне 10-15 минути, след което измийте с топла вода. След прилагането на тази процедура кожата се насища с витамин С, като се забавя процеса на стареене.

Ако вие имате собствени рецепти за домашни маски за лице, споделете ги с нас на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти