Портмонето – душата на дамската чанта (и 4 букви, които трябва да запомните)

портмоне
Снимка: Thinkstock

Знаете ли защо тежат толкова много дамските чанти? Защото често портмонетата в тях са големи почти колкото самата чанта.

Портмонето не е просто място за пари. Портмонето е мястото за спомените, бележките, картите с пари, картите за намаления (заради които харчим пари), за цветенцето, подарено от детето миналото лято…

Портмонето, ако е достатъчно голямо, може да е дом на счупената обица, която така и не занесохте на поправка, на хубавото късметче, което искате да си припомняте в тъжните дни, портмонето е душата на дамската чанта. И на жената, която го носи.

Затова с такава грижа, любов и внимание подхождаме към избора на портмоне. Защото то не е какво да е или пък ей така, за между другото.

портмоне
Снимка: Thinkstock

То е моден аксесоар и удобство, пазител и събирач, портмонето е всичко.

А сега трябва да е още нещо – бодигард на банковите ни карти.

С навлизането на технологиите за безконтактни карти, се появи и нова опасност – някой да прочете от разстояние данните на картата ви както си седи в джоба ви.

Обикновено се случва на летища, в супермаркети или в мол – на място, на което са струпани много хора.

Разбира се, опасността е по-скоро малка, отколкото сериозна, но е достатъчно да стане веднъж, за да ви се развали настроението и да прекарате седмици в банковия клон.

портмоне
Снимка: Thinkstock

Затова, следващия път, когато избирате портмоне, нека да е с RFID защита (ер еф ай ди, ако се чудите как точно да го произнесете).

Без да навлизаме дълбоко в технологията и начините, по които се правят тези защитни екрани, само ще кажем, че портмонетата с такава защита пазят от кражба на данни, на пари и на достъп до охраняеми зони, за които имате карта.

Няколко красиви портмонета сме събрали в нашата галерия, защото идва нов сезон и е време да обновим и портмонетата си >>> 😉

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в която ще откриете полезни, практични и прекрасни продукти на промоция от българския пазар, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Още мода

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти