Ползите от натуралните масла за кожата

Ползите от натуралните масла за кожата
Снимка: Thinkstock

Чувствате ли се добре в кожата си? Обичате ли да се гледате в огледалото?

Ако отговорът е "Да", това е чудесно и означава, че полагате редовни грижи за тялото си. Ако отговорът е "Не", значи е време да се замислите и да пристъпите към действие.

Това не значи, че трябва да си накупите скъпи козметични продукти и да пръснете куп пари. В грижата за тялото малкото често означава много.

Когато произвеждате козметичните си средства у дома, вие знаете какво точно има в тях.

Освен това спестявате доста пари, защото саморъчно приготвената козметика е по евтина в сравнение с готовата. 

Не е нужно непрекъснато да купувате нови щишенца и кутийки, достатъчно е да пълните старите.

От Organic.bg споделят кои са предимствата на маслата пред обикновените кремове.

Благодарение на своята фина текстура, маслата попадат лесно в по-дълбоките слоеве на кожата (добре е да ги слагате на влажна кожа).

Те осигуряват витамини и ненаситени мастни киселини и укрепват защитната бариера на епидермиса.

Кожата на лицето е много чувствителна, затова избирайте продукти, които са базирани върху чисти растителни масла без консерванти и стабилизатори.

Подходящи ли са маслата за всеки тип кожа?

Да, колкото и странно да звучи. Дори мазната или смесена кожа понася маслата, важно е само да се изберат за конкретния тип кожа.

При мазна кожа се препоръчват продукти с екстракти от невен или розмарин, защото имат свойството да правят порите по-фини и помагат за по-бързото остраняване на нечистотиите.

Маслата са добър избор и за почистване, особено за чувствителна кожа, защото премахват мръсотията и грима, без да засягат нежния защитен епител на кожата.

Трябва ли да се използват маслата като допълнение към нормалната грижа?

Не е нужно, но можете да нанасяте маслото вечер на почистено лице вместо нощен крем. Три до пет капки са достатъчни. Затопляте маслото в дланите и нежно се разнася върху бузите, челото и шията.

От друга страна маслата за тяло са истинско спасение за много суха кожа. Те се нанасят лесно и за разлика от лосиона проникват дълбоко в порите. Подсилват защитните функции на кожата и така трайно ѝ помагат да не се изсушава бързо.

Маслото за тяло е ефикасно, ако се намаже веднага след баня върху влажна кожа. Така се образува водно-маслена емулсия, двете вещества се свързват и попиват максимално добре в кожата.

Какви проблеми могат да се решат с маслата?

Маслата за тяло се грижат за много сухите, лющещи се места по кожата, предимно по лактите и прасците, като ги правят отново меки и нежни.

Маслата са подходящи и за целулит, ако са обогатени с екстракт от бреза. Листата от бреза стимулират лимфната система и я очистват от шлаки.

Това подобрява еластичността на кожата и стяга съединителната тъкан. За да се подсили ефекта, преди употреба маслото се загрява леко в дланите и се втрива с кръгови движения.

Топлината отваря порите и нанесеното масло прониква по-добре.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти