Създадено за Eucerin

По-свежа и красива по всяко време: как да се погрижим най-добре за кожата си

По-свежа и красива по всяко време: как да се погрижим най-добре за кожата си
Снимка: iStock/Getty images

В забързаното ежедневие сме подложени на стресови фактори и замърсители от околната среда, а нашата кожа понася основните негативи от всичко това. Поддържането на здравословен тен и по-младежки външен вид обаче не е непостижима мечта. С прецизно изработена рутина можете да се впуснете в своето пътуване към по-здрава и сияйна кожа. А ако заложите на продукти с правилните съставки, от които кожата ви има нужда по всяко време от денонощието, резултатите няма да закъснеят.

За отлична хидратация и защита през цялото денонощие – днес разкриваме кои са основните стъпки в грижата за кожата, които не бива да подценявате, и каква е ролята им в грижата за кожата.

Серум: първата стъпка в подхранването и ключова за текстурата на кожата ви

Серумите имат концентрирани формули с активни съставки като витамини, антиоксиданти и хиалуронова киселина, както и лека и течна текстура, която прониква дълбоко в кожата. Затова като първа стъпка в рутината си нанесете няколко капки от продукта върху чиста, суха кожа, като нежно масажирате, докато се абсорбира напълно.

Дневен крем: хидратация и защита през деня

Някои дами залагат само на дневен или само на нощен крем. Но истината е, че двата вида продукти имат различни роли и ползи в грижата за кожата, затова е важно да ги съчетаете за най-добри резултати.

През деня кожата ви се нуждае от защита срещу агресорите от околната среда като UV лъчи, свободни радикали и замърсяване. Затова изберете хидратиращ дневен крем със SPF. Той не само осигурява хидратация, но и действа срещу преждевременното стареене и вредите, предизвикани от слънцето.

Eucerin Hyaluron-Filler
Снимка: Eucerin

Дневните кремове се фокусират върху осигуряването на хидратация и поддържат кожата ви по-гладка, еластична и сияйна през целия ден. Имайте предвид, че добре хидратираната кожна бариера е по-добре защитена от стресовите фактори на околната среда и е предпазена от загубата на влага, което води до по-здравословен и младежки вид на кожата ви.

Нощен крем: подмладяване и подхранване, докато спите

През нощта за кожата настъпва естествен процес на възстановяване и обновяване. Затова и нощните кремове се отличават с по-богати текстури и мощни съставки, предназначени да хидратират в дълбочина, да възстановят загубената влага и да поддържат регенерацията на клетките, докато спите. Te са насочени към специфични проблеми по кожата. Така можете да се справите с тези проблеми, докато спите, събуждайки се с по-сияен и младежки вид.

Снимка: Eucerin

Липсата на стресови фактори от околната среда през нощта позволява по-добро усвояване на продуктите за грижа за кожата. Нощните кремове проникват по-дълбоко, увеличавайки максимално ефикасността на активните съставки и осигурявайки най-добри резултати.

Като включите и дневен, и нощен крем в рутината си, можете да разчитате както на защита и хидратация през деня, така и на възстановяване и обновяване на кожата през нощта. Остава само последната стъпка – да се погрижите за очите.

Околоочен крем: погрижете се за най-нежната кожа на лицето

Експертите препоръчват да ползваме специален крем за деликатната кожа на очите. Тази част от лицето ви е предразположена към поява на фини линии, бръчки, подпухналост и тъмни кръгове. Това налага да ѝ отделите особена грижа, като стимулирате клетъчното възстановяване.

Eucerin Hyaluron-Filler
Снимка: Eucerin

Не забравяйте, че хидратираната кожа e еластична, по-гладка и изглежда по-млада. А хиалуроновата киселина е идеалният овлажнител – веществото, което помага на кожата да задържа влагата и помага за хидратирането ѝ, стимулира клетъчното възстановяване и подобрява външния ѝ вид.

Хиалуронова киселина: идеалният овлажнител

За всяка стъпка от рутината си изберете продукти, обогатени с хиалуронова киселина. Така можете да хидратирате деликатната зона около очите, да изгладите кожата си и да .

Както вече разбрахте, важно е да включите в рутината си продукти, които едновременно хидратират, запълват бръчките, да защитават от свободни радикали и стимулират естественото производство на хиалуронова киселина на кожата. За да постигнете всичко това, заложете на специалните продукти на Eucerin Hyaluron-Filler, които ще ви помогнат в най-важните стъпки в грижата за кожата.

Eucerin Hyaluron-Filler
Снимка: Eucerin

С напредване на възрастта, естественото производство на хиалуронова киселина в кожата ни намалява и по нея се оформят бръчки.

Сутрин разчитайте на Eucerin Hyaluron-Filler дневен крем SPF 30, който съдържа хиалуронова киселина за хидратиране и запълване на бръчките. Полезно е още дневният ви крем да съдържа антиоксидант, който да стимулира биосинтезата на протеини на кожата: хиалуронова киселина, колаген и еластин. За тази цел всички продукти от серията Eucerin Hyaluron-Filler са обогатени с антиоксиданта сапонин. Той активира собственото производство на хиалуронова киселина на кожата с до 256% и я защитава от свободни радикали.

Третата съставка в серията Eucerin Hyaluron-Filler е еноксолонът, който защитава, като потиска ензима, който разгражда хиалуроновата киселина в кожата ви. Благодарение на тази формула, лицето ви видимо ще засияе, като кожата ще бъде по-мека, свежа и гладка.

Вечер дайте възможност на кожата да се възстанови с нощния крем Eucerin Hyaluron-Filler, който също действа против стареенето на кожата с комбинацията от хиалуронова киселина, сапонин и еноксолон. Тук формулата е обогатена за специфичните ви нужди нощем с концентриран декспантенол, който подпомага процеса на регенерация на кожата, докато спите.

Снимка: Eucerin

Така освен че намалява видимо фините линии и бръчки и защитава от образуването на нови такива, нощният крем интензивно ще подпомогне възстановяването на кожата ви през нощта. Ползвайте го вечер и масажирайте нежно, като имате предвид, че кремът се абсорбира бързо и няма да имате лепкаво усещане след нанасянето му.

За да се погрижите и за деликатната кожа около очите допълнете рутината си с Eucerin Hyaluron-Filler Околоочен крем със SPF15. Формулата му подмладява вида на кожата около очите, като намалява фините линии и бръчките и предотвратява задълбочаването им. Заради своя SPF15 UVA филтър продуктът е идеален за основа за грим, като може да сте сигурни, че няма да предизвика дразнене на очите ви.

За разлика от някои други съставки за грижа за кожата, които могат да причинят дразнене или обриви, хиалуроновата киселина е нежна и некомедогенна, което я прави подходяща дори за най-чувствителните типове кожа.

Затова продуктите от серията Eucerin Hyaluron-Filler осигуряват лека хидратация, без да запушват порите, което ги прави отличен избор в грижата за кожата всеки ден. Съчетайте трите продукта – дневен, нощен и околоочен крем, за да получите интензивна хидратация, ефект на запълване, подобрена еластичност и изглаждане на тена за по-гладка, по-стегната и по-млада кожа.

Ежедневната грижа за кожата не е просто необходимост, а важна стъпка към самочувствие, увереност и здрав външен вид. Затова изберете именно продуктите, които ще ви карат да изглеждате и да се чувствате жизнена и по-красива 24 часа в денонощието.

Advertisement

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти