По-обемни устни само с няколко семпли стъпки

По-обемни устни само с няколко семпли стъпки
Снимка: make-up.bg

Обемните устни винаги са били символ на сексапил, дори и още преди филърите да станат хит.

Ако обаче не искате да се подлагате на болезнени козметични процедури, днес ще ви предложа няколко лесни и бързи трика, които да изпробвате вкъщи.

Само с помощта на малко, но умело поставен грим можем да преобразим устните и да им придадем обем и плътност.

Вижте как:

Стъпка 1: Очертайте устните

Изберете молив за устни, който е в цвят, сходен на цвета на устните ви, но една идея по-тъмен от него. Очертайте устните внимателно, като трикът тук е не да очертаете извън, а точно на границата между линията на устните и кожата – това гарантира максимално реалистичен ефект.

Стъпка 2: Нанесете червило в телесен нюанс

Можете да ползвате същите трикове и с други цветове продукти, но мисля, че телесните тонове създават най-реалистичен ефект, а и са най-подходящи както за ежедневието, така и специални случаи, тъй като се съчетават както с натурален грим, така и вечерен.

След като сте очертали устните с молив (можете и да ги попълните изцяло за по-голяма дълготрайност на червилото) следва да нанесете телесен цвят червило изцяло като съвсем леко покриете и линията, създадена от молива.

Стъпка 3: Създайте хайлайт ефект за повече обем

За да създадем още повече обем в устните следва да нанесем по-светъл цвят в средата. За тази цел можете да използвате по-светло червило, но ако нямате такова, по-практично би било да ползвате или малко от коректора или фон дьо тена ви.

Стъпка 4. Добавете гланц

Финалната стъпка е добавянето на гланц, който визуално създава ефекта на плътни и гладки устни.

Тук нарочно използвах и по-светъл гланц, който още повече да подчертае хайлайт ефекта, който вече създадохме с фон дьо тена.

По желание можете да нанесете гланца в средата на устните за по-деликатен ефект или пък изцяло. Ако желаете можете и да пропуснете тази стъпка ако харесвате повече матовите устни. 

Ще се радвам да пробвате триковете, които ви показах и да споделите дали ефекта ви е допаднал, както и какви други трикове ползвате вие за да направите устните ви да изглеждат по-обемни и сочни!

Автор: Ели Димитрова, блогър

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти