По-дълги мигли и по-млада кожа

По-дълги мигли и по-млада кожа
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Няма жена, която да не се интересува поне малко от външния си вид и от това как да запази младостта и красотата си, особено след определена възраст.

На българския козметичен пазар този месец бе представена нова линия козметични продукти, която цели именно чрез нова, иновативна технология да съхрани свежестта, красотата и здравето на кожата.

Става дума за козметиката "Rejuvesse" (Реджувес), която е базирана на продукти, съдържащи стволови клетки от редки сортове ябълка и грозде.

Водеща роля в запазването на младостта на епидермиса е съхраняването и удължаването на живота на епителните стволови клетки. Кожата е непрестанно обновяващ се орган. Повърхностните стволови клетки се излющват и биват заместени от нови, които идват от по-дълбоките слоеве на епидермиса.

За да се поддържа този процес обаче, е нужно да съществуват клетки, които са способни да се делят непрекъснато. Това именно са стволовите клетки, които представляват само 2-7% от клетките в кожата.

Продуктите от серията “Rejuvesse” съдържат именно екстракти с растителни стволови клетки, които подпомагат живота и функциите на кожните.

 

Malus Domestica Fruit Cell Extract се извлича от рядък сорт ябълково дърво. Швейцарски биохимици след редица изследвания са установили, че растителните стволови клетки от тази точно ябълка имат силно изразен подмладяващ ефект, защитават стволовите клетки на кожата и им удължават живота.

Vitis Vinifera Stem Cell Extrat се добива от рядък сорт бургундско грозде. Сортът е популярен със съдържанието си на антоцианини – мощни антиоксиданти.

Стволовите клетки на този екстракт от грозде забавят стареенето на стволовите клетки на кожата с 56% и защитават от UV-лъчите, които са изключително вредни за епидермиса.

"Rejuvesse" за момента предлага на нашия пазар серия от четири продукта - емулсия за лице, околоочен гел, лифтинг серум за лице и удължител на мигли. Именно последният продукт е особено интересен.

Удължителят е без хормони, напълно безопасен е и прилича на безцветна очна линия. Нанася се по дължината на клепача в основата на косъмчетата, като стимулира по-бързия растеж на миглите, както и по-бавното им окапване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти