Създадено за Eucerin

По-чисто значи по-здраво или как да се справим с акнето на всяка възраст

жена кожа баня
Снимка: iStock

Да имаш акне, не е проблем. То не те определя като човек нито докато си в пубертета, нито след това. Но определя начина, по който живееш и се чувстваш. А той, както знаят всички с акне, не е много позитивен.

Акнето, освен естетически, е и здравословен проблем. Най-големият ни орган – кожата, е загубила своя баланс и произвежда повече себум от необходимото. Това води до нарушения в цикъла на обмяна на кожните клетки, натрупване на замърсявания в порите и до възникване на микровъзпалителни огнища.

Всичко това може да причинява ежедневен дискомфорт, болка и сърбежи. Кожата е грапава, с пъпки и с нарушена обмяна. Причината? Разбира се, хормоните, но генетиката, използването на неподходяща козметика и пропуски в грижата.

В повечето случаи акнето изчезва спонтанно след пубертета. Независимо от това е необходима ефективна терапия, която да предотврати появата на дълготрайни белези. Намаляването на производството на себум, и по този начин себореята, е важен аспект от лечението.

Чрез нормализиране на отделянето на мъртвите клетки на кожата, ще се образуват по-малко бели и черни точки (хиперкератоза) и ще се редуцира запушването на порите.

жена кожа баня
Снимка: iStock

Намалява се и бактериалната колонизация, която влияе върху възпалението. Също така помага да се избягва докосване на лицето с ръце, колкото е възможно повече, и да се поддържа редовна рутина на почистване на лицето както сутрин, така и вечер, обясняват дерматолозите на Beiersdorf.

И предлагат решение – серията Eucerin® DERMOPURE.

Tя третира всички признаци на кожа, склонна към акне, като осигурява ефективно почистване и грижа.

Продуктите от новата серия разкриват по-чиста и по-равномерна кожа. Серията предлага 8 продукта, в които влиза и Eucerin® DERMOPURE Обновяваща грижа, който е сърцевина на целия спектър.

Препоръчително е да се използва през нощта. Той комбинира всички съставки, които подобряват състоянието на кожата, като осигурява видими резултати само след една седмица употреба.

Формулата в иновативния продукт Eucerin® DERMOPURE Обновяваща грижа ефективно намалява зачервяванията, опушва порите и предпазва кожата от нови раздразнения. Ефективно действа още от първото приложение, разкривайки по-чиста и гладка кожа с течение на времето.

жена лице
Снимка: Eucerin

Мощният 10% Хидрокси комплекс съдържа високоефективна комбинация от пилинг агенти: Гликолова-, Салицилова- и Полихидрокси – киселина. Те са особено подходящи за кожа, склонна към акне, тъй като те спомагат за избягването на хиперкератоза и следователно на комедони.

Освен това лечението през нощта има силен антибактериален ефект. Благодарение на ликохалкон A и силно концентриран декспантенол, той успокоява и омекотява кожата.

Подобрената формула на цялата серия Eucerin® DERMOPURE сега е още по-ефикасна и се предлага в разнообразни текстури – мицеларна вода, ексфолиращ гел, тоник, стик коректор, матиращ флуид и успокояващ крем.

Включени са високо иновативни комбинации от съставки като салицилова киселина, ликохалкон и карнитин.

Салициловата киселина има антибактериално и комедолитно действие, чрез които ефективно премахва неравностите и предотвратява появата на нови.

тоник козметика лице жена
Снимка: Thinkstock

Двойно количество от Ликохалкон А е включено за предотвратяване на микровъзпаление, а карнитинът, активна съставка на кожата и производно на аминокиселина, има ефект за регулиране на себума.

В грижата за кожата, освен хубавата козметика, трябва да се спазва и едно много просто правило – не докосвайте лицето си с пръсти през деня. Това значително ще намали замърсяването на кожата и задълбочаването на възпаленията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти