Плодовете на пролетта

Ароматна приказка, облечена в стил "кавай"
Снимка: Nina Ricci

Кристина Гочева

Ароматите отдавна не са това, което бяха.

Всяка марка се опитва да привлече вниманието на аудиторията по свой начин – в случая, като заложи скрити културни послания в творенията си.

Тази пролет и "Нина Ричи" (Nina Ricci), която присъства на пазара с ароматни творения от далечната 1946 г., почерпи вдъхновение от най-разпространеното "Хараджуку" (квартал на Токио) течение в Япония – "Кавай" (буквално, "мил", "сладък", "прелестен" – културен аспект в модата, поведението, маниерите, храната, играчките и др.).

Сладките симпатични символи – проявление на японската популярна култура, украсиха флакона на лимитираната линия Nina Fantasy. Върху класическия символ на греха и разпознаваем флакон на Nina L'Elixir  – ябълката, "кацнаха" герои от наивното детско въображение.

Няма по-подходящ сезон за тази ароматна авантюра с дъх на черешов цвят от пролетта. Тя ще завладее сетивата ви с повдигащ настроението коктейл от бергамот, круша, сицилианска мандарина, парагвайски чай (мате), кафява захар, ванилия, сред който прелестно се откроява присъствието на една от най-ценните съставки в парфюмерията - българската роза.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент