Жилетката може да се носи по безброй начини

Китай е родината на преждата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Християн Немски

Вече зазимихме летните дрехи, за да отстъпим място на по-топлите и дебели техни разновидности. Сред любимите и неостаряващи материи си остават плетивата и споменът за онези мигове от игривото ни детство, когато редовно се сдобивахме с нов пуловер, шал или меки ръкавици изплетени под изкусните ръце на нашите баби. Е, сега моловете и лъскавите витрини изместиха бабиния занаят със своята конфекционална мощ, но при тях няма и следа от онзи момент, когато нещо се тъкми и крои специално за нашата особа. Но да се насочим към целта на днешното занятие, в което ще споделим с вас няколко начина, по които да разнообразите и развеселите вида и начина, по който носите вашата жилетка.

Голяма ми е
Това са онези жилетки, които ви изглеждат все едно са няколко номера по-големи от вашия размер. Най-добре такъв тип кройка стои с по-едра плетка и дълбоко V-образно деколте. Този небрежен плетен вид си подхожда и се разбира чудесно с чифт вталени джинси или тениска.

Стяга ми
Понякога развлеченият силует на жилетката може да се пристегне в изящни форми с помощта на кожен колан, който да сложите малко над кръста, за да удължите и приберете силуета. Старайте се коланът да е по-тънък и с цвят, който да контрастира с баграта на жилетката, чиято плетка нека този път да бъде по-ситна.

Пречи ми
Не се притеснявайте, ако жилетката виси доста под якето ви. Сполучливият вариант би бил този, при който връхната дреха е къс кожен жакет и подаваща се на 20-30 сантиметра тънка жилетка.

Дълга ми е
Ако жилетката ви стига до коленете, то тогава комбинирайте нейния силует с доста по-къси панталони или пола, гарнирани с ботуш под коляното.

Души ме
Шалът винаги идва на помощ в миговете, когато искаме да освежим и допълним нашия аутфит. Така е и в този случай, но не се спирайте на плетен, а грабнете копринен или платнен, за да не прекалите с преждата по себе си.

Скрива ме
Закопчаната догоре жилетка ще придаде спретнат и леко срамежлив тон на вашето излъчване. Нека деколтето е овално, а яката на ризата да се подава отвън.

Дразни ме
В тази подточка може да подпъхнете жилетката (но само, ако е от по-фина материя) в полата или панталоните, които обаче трябва да са с висока талия, за да сте още по-стройни в тях.

Открива ме
Тези жилетки, които не се закопчават в предната част биха стояли с прав и по-прилепнал панталон, а за аксесоар подберете красиво колие, което ще стои съвсем на място при този модел на жилетката.

Краси ме
Всякакви старинни брошки ще ''кацнат'' успешно върху плетената ви жилетка. Ако обаче аксесоарите са по-крещящи, приглушете останалата част от външния си изглед.

Допълва ме
''Закопчайте'' ръкавите на жилетката с красиви металически гривни, но ги носете върху ръкавите, за да не скривате техния блясък от възхитения поглед на околните.

Ако и вие имате какво да допълните по темата, драснете няколко реда на edna@netinfocompany.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти