Създадено за Kaufland

Пет идеи как да се облечем умно и модерно

двойка
Снимка: Kaufland

По дрехите посрещат – по ума изпращат“ е класическа поговорка, на която много от нас се осланят в живота си. Само че в 21 век тя търпи леки промени - все повече хора вярват, че и дрехите, които носим, трябва да са избрани умно и отговорно – тоест, акълът вече се оценява и на идване.

Това е напълно разбираемо - разточителните разходи за скъпи материи, кройки и дизайн звучат разкошно, когато са част от някоя класическа приказка, но кой има пари и желание да харчи за облекла, които едва ли ще може да носи повече от един път? Да се обличаш отговорно, умно и стилно вече е тенденция, която следват все повече от обитателите на нашата планета, така застрашена от тоновете пластмаса и излишък от стоки, които произвеждаме и хвърляме всеки ден.

Към това прибавяме и факта, че все по-малко разполагаме с времето си и когато имаме свободни няколко часа, е по-добре да ги изкараме в нещо смислено и приятно, а не в ровене по закачалки и обикаляне по молове.

И така, ако и вие вече се замисляте върху темата как да поддържате „умен“ гардероб, ето няколко предложения за влизане в крачка с новото време и неговите нрави, така че хем да изглеждате супер, хем да не полагате неимоверно скъпи и времеемки усилия за поддържане на стилен гардероб.

Пазаруване от големи хипермаркети

Колкото и странно да звучи на първо четене, това е великолепен вариант да се снабдите с дрехи от качествени материи и хубав дизайн на абсолютно преференциални цени. Следващия път когато влезете в Kaufland например, завъртете едно кръгче до мястото, където се продават дрехи, и обърнете внимание на нещата, които ще видите там (точно сега можете да се обзаведете с дънки и спортни блузи).

двойка
Снимка: Kaufland

Двете им нови марки – дамската Oyanda® и мъжката Townland® – са създадени, за да покрият изискванията на хората, които искат да изглеждат добре на всяка възраст и във всякакви моменти,. При това, дрехите са едновременно модерни и произведени с отговорност към природата.

Всички продукти от двете марки са сертифицирани по глобалния органичен текстилен стандарт GOTS*, не съдържат вредни вещества, изработени са от биопамук и с отношение към екологичното и социално отговорно производство. Какво повече можеш да искаш от една дреха – хем е яка, хем не е навредила на околната среда!

Групи за обмен и продажба на дрехи в социалните мрежи

Супер бързо набиращ скорост начин за обзавеждане с яки и читави дрехи и аксесоари. Потърсете из Фейсбук, попитайте свои приятелки дали не членуват в такива. От тези групи можете да се сдобиете с абсолютни съкровища, както и с неща, които другаде не можете да откриете или ще струват непоносимо много.

Бонусът на тези групи е, че действат и по обратния начин – може да не чакате някой да предложи нещо, а просто да попитате дали някой не продава зелен пуловер от мохер. Или скиорско яке. Или каквото там си търсите.

Снимка: netinfo

А също така може да продадете всички онези залежи от дрехи, които сте натрупали в гардероба. Така че – влизайте в социалните мрежи и започвайте да търгувате! Умно е, отговорно е, лесно е и в повечето случаи дори е евтино.

Онлайн пазаруване

Когато въпросът е да спестим време, онлайн пазаруването е просто манна небесна! Познаваме хора, които дори не влизат във физическите магазини на марките, от които пазаруват – и това е тенденция, която набира все повече сила.

Да пазаруваш онлайн е все по-лесно и предпочитано и търговците са наясно с това – затова и се надпреварват да предлагат специални намаления само за онлайн потребители си, пускат мобилни приложения на магазините и въобще обгрижват клиентите си изцяло, само и само да ги задържат повече в онлайн пространството.

Снимка: netinfo

И, редно е да признаем – успяват!

Преподреждане на гардероба

Я си признайте – колко „залежи“ от дрехи има на дъното на оня шкаф или в ъгъла на грамадния ви гардероб? Сигурно имате купища облекла, за които дори не се сещате, че сте купили в момент на импулс, а после сте ги заровили някъде в общата купчина, където отлежават вече 2 години. Преди да си кажете, че имате нужда от една освежаваща обиколка по магазините, пробвайте да извадите всичко от гардеробите и да анализирате положението.

Снимка: netinfo

Има ли неносени неща? Има ли забравени неща? Има ли шанс нещо да бъде възродено и въведено в употреба? Ако да – това е чудесно! Значи освежителната обиколка се отлага и можете да си спестите парите си за друго.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти