Перфектен педикюр в домашни условия

Перфектен педикюр в домашни условия
Снимка: netinfo

През лятото хубавият педикюр е от огромно значение, най-малкото, защото краката постоянно са на показ.

Не е задължително да ходите редовно при педикюрист, за да изглеждат ноктите на краката ви добре. Спокойно може да се погрижите за тях и в домашни условия.

Като начало от голямо значение е пилата за нокти. Ако тя не е достатъчно добра, може да спомогне за нацепването и разслояването на ноктите. Инвестирайте в хубава пила за нокти, а как да изберете най-добрата, може да прочетете тук.

Пилете старателно и внимателно ноктите на краката. В каква форма ще ги оформите е ваш избор, но най-добрата като че ли е тази с квадратна плочка.

Повечето пъти ноктите на краката са с неравна повърхност и имат нужда да бъдат допълнително шлифовани. За целта отново се предлагат специални пили, каквито е добре да си набавите. Не търкайте плочката отгоре с обикновената пила, тъй като тя е прекалено едра и ще надере и съсипе повърхността на нокътя.

Що се отнася до загрубялата кожа по стъпалата, когато си правите педикюр в домашни условия, използвайте подходяща пемза за пети. Оставете отстраняването на мъртва кожа с ножици и други приспособления на професионалистите, за да не си докарате някоя беля. Съсредоточете се в старателното търкане с пемзата.

Също така ексфолийрайте.

След всичко това намажете добре стъпалата с подходящ хидратиращ крем и се заемете с лакирането. След намазването с крем е добре нокътната плочка да се почисти със спирт или лакочистител, за да не остава мазен филм, който ще направи лака нетраен и неравномерно разпределен.

Преди да поставите лак се уверете, че ноктите са добре оформени.

След това нанесете хубав пласт лак и при нужда повторете отново. Може преди това да сложите заздравител. Ако се наложи, използвайте разделите за пръсти, които се продават в козметичните магазини или обикновени топчета памук, за да раздалечите пръстите и да избегнете размазване на лака.

Най-важното при педикюра е да си осигурите поне половин час спокойствие и никакво мърдане след като се лакирате. Така ще сте сигурни, че лакът е изсъхнал добре и ще си спестите ядовете, ако случайно го размажете и се наложи да го правите наново.

Лакирайте се вечер преди да си пуснете да гледате някой филм, например, или да се излегнете на дивана да четете книга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти