Парфюмът - начин на експлоатация

Парфюмът - начин на експлоатация
Снимка: Thinkstock

Избирането и използването на парфюм има своите тънкости.

Ако сложите прекалено малко от аромата, няма да има смисъл от него, докато ако прекалите, ще "удавите" в силна миризма всички около вас.

Отделен е въпросът, че един парфюм може да ухае много добре на вашата приятелка, но това не означава, че и на вашата кожа ще "стои" по същия начин.

Когато избирате своя аромат, не действайте импулсивно. Първо нанесете от парфюма на китката си, а не на обикновените хартиени листчета, които се предлагат в магазините, и изчакайте няколко часа. Чак тогава ще разберете как консистенцията на аромата взаимодейства с вашата кожа и как се променя в процеса на изпаряване. Също така ще разберете колко точно траен е избраният от вас мирис.

След това вече може да прецените дали парфюмът е подходящ за вас.

Когато подушвате ароматите, трябва да сте наясно, че някъде след третия-четвъртия парфюм носът ви вече не може да различава ароматите и започва да се "обърква".

В такива ситуации на помощ идват зърната кафе. Те помагат на обонянието да се възстанови и отново точно да усеща и различава уханията.

От тестването на много и различни парфюми може да си причините главоболие.

Когато вече сте си избрали аромат, трябва да знаете, че той се нанася на точките на пулса по тялото – китките, вътрешната страна на лактите, на шията, дори на сгъвките на коленете. Естествените колебания в температурата на тялото ще помогнат на парфюма да се усеща нежно като полъх около вас, а не да ви обгражда в мъгла от мирис и да задушава всички останали аромати.

Не е препоръчително да слагате парфюм в косите си, тъй като някои от съставките може да се отразят неблагоприятно на косъма и да го изтощят и увредят. На някои флакони е специално отбелязано, че са подходящи и за коса, така че се спрете на тях, ако искате да пръскате и главата си.

Върху дрехите също не е добра идея да се слага парфюм, тъй като има много различни формули и някоя от тях може да остави петно. Просто напръскайте себе си преди да се облечете.

Що се отнася до това какво количество е удачно да нанесете, то трябва да е съобразено с вида на парфюма. Някои аромати са прекалено силни и натрапчиви. С тях не бива да се прекалява. Друг фактор е дали става въпрос за парфюм или тоалетна вода.

Тоалетните води изветряват по-бързо и нямат толкова траен аромат. Като цяло не бива да забравяте, че вие не усещате парфюма си, тъй като той е върху вас. Това не означа обаче, че околните не го усещат. 

Така че не прекалявайте с пръсканията. Ако искате да освежите аромата, може леко да навлажните с вода местата, на които сте пръснали. Така ще съживите отново парфюма.

Лятото може да пропуснете слагането на парфюм на места, които са изложени на слънчевите лъчи, тъй като етеричните масла в различните дезодоранти, одеколони, тоалетни води и парфюми повишават чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи на слънцето. Освен това ароматът няма нужда да бъде смесван с този на плажното ви мляко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти