Парфюми с нежни имена

Соул дивата Алиша Кийс е лице и муза на новия аромат на Givenchy Dahlia Divine
Снимка: Givenchy

Кристина Гочева

Благороден блясък на злато и бледорозова до млечнобяла невинност превземат посланията на уханията за есента. Освен модните подиуми и макиажа, отблясъците на лукса обличат богато флаконите на новите ароматни предложения.

Съдбата дава среща на висшата мода и соул и ар енд би дивата Алиша Кийс в най-новия аромат на Givenchy - Dahlia Divine. Златната нишка е подпис на флакона, който свързва красивите модели на модната къща с прелъстяващия аромат. В неговия център ви очакват нотки от жасмин самбак, стъпили върху дървесно-шипрова основа.

Непослушният ум на Жан-Пол Готие превърна корсета - част от интимния тоалет, в предизвикателен триумф на сексуалността. През 1993г., той намери вдъхновение в интимността на будоара и аромата на оризова пудра за композицията на своя първи аромат Classique, оставил ароматна следа в историята на парфюмерията. Днес този триумфиращ концентрат от женственост се преобразява в безпрецедентна вариация на блестящ ориенталски цветен аромат - Eau de Parfum Intense.

Лимитираното издание Euphoria Gold на Calvin Klein носи плодово-ориенталски характер и стартира със сочна комбинация от оранжеви плодове – кумкуат (дребен оранжев цитрус, символ на гръцкия остров Корфу), мандарина и сладки кайсии. Сърцето включва топли нюанси на мед, подсладена с аромат на гардения и нарцис, а базата се затваря с бяло пачули, сандалово дърво и мускус.

Любовната история, която модна къща Chloe разказва с аромата Love Story, е инспирирана от вечното клише на парижката романтика и емблематичните любовни катинари на моста Pont Des Arts. Чисто и свежо ухание с душа от нероли, портокалов цвят и стефанотис (жасмин от Мадагаскар).

Знаковaта за творческото въображение на Марк Джейкъбс маргаритка, която разцъфтява в нова, нежна, по-ефирна версия на оригинала Daisy от 2007г. Daisy Dream, е едновременно флорален и плодов. Ароматът пленява с възхитителни върхови нотки от черници, свеж грейпфрут и сочна круша. Сърцевината е наситена с женствена прегръдка от жасмин, нотки от личи и синя вистерия (глициния). Мечтателност в базата от бяла дървесина, мускус и кокосова вода, затворена в бутилка под вещия нос на парфюмериста Алберто Морияс и режисирана в кампания от дългогодишната приятелка на Марк София Копола.

Новият аромат на Narciso Rodriguez NARCISO, дефинира чувствеността с модерна елегантност, за да зададе нова посока в парфюмерията, характерна за ароматите Narciso Rodriguez. NARCISO интерпретира алхимията на привличането като предизвиква традиционно мъжките нотки на ветивер. Самоуверените дървесни нотки на ветивер, блестящ бял мускус и тъмен кедър се срещат с нежните цветни нотки на гардения и нежна българска роза, за да създадат съблазнителен дамски аромат, който се разгръща бавно и трайно.

След като преди две години La vie est belle на Lancome намери бърз път към ароматната аура на дамите, за да попадне в топ 4 на предпочитаните  ухания за нежния пол. La vie est belle L’Absolu de Parfum, фиксира есенцията, като създава хармоничен баланс между скъпоценния ирис и изключително съблазнителни нотки, които превръщат сърцето и базата на аромата в по-силна, осезаема и  омайна версия на La vie est belle.

През 2013 г., известната с ръчната изработка на балетни пантофки къща Repetto, навлезе в нова олфактивна ера с лансирането на своята първа Eau de Toilette. Метаморфозата ѝ в настоящето излиза на ароматната сцена с по-осезателното присъствие на новата Eau de Parfum версия. Парфюмеристът Оливие Полж създава един амбров еликсир с бленда от пристрастяващи чувствени нотки, в чието сърце ванилията пулсира с неочаквана интензивност.

Estée Lauder рисуват портрет на модерната муза чрез цветно-дървесния характер на Modern MuseТой разгръща нова концепция в ароматите, съставена от едва доловими контрасти и смели противоречия, развиващи се на пластове от сила и мекота в интересна контрастна структура от два аспекта - искрящ жасминов акорд и гладки дървесни нотки.

So Dupont Eau de Parfum е изискан флорален аромат, който ще ви прелъсти с бляскава къпина и женствената свежест на иланг иланг и зюмбюл, допълнени от сочна круша, за да създадат усещане за моментално удоволствие. Сладките и деликатни фасети на акорд ванилия и магнолия са осветени от въздушните флорални акорди на момина сълза и божур. Елегантен жасмин прибавя финален щрих със своето пищно и обгръщащо ухание. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти